Kreće pravna bitka: U utorak počinje suđenje u sporu Čelika i Grada Zenica

1 min. čitanja

NK Čelik je na svojoj stranici objavio da u utorak kreće suđenje u sporu NK Čelik protiv Grada Zenica u kojem klub potražuje novac koji Grad duguje na osnovu izdavanja poslovnih prostora na stadionu Bilino polje, a po sporazumu taj prihod je trebao ići klubu.

– Ovim putem obavještavamo i još jednom podsjećamo javnost da će se glavna rasprava u predmetu protiv Grada Zenica održati u utorak, 04.10.2022. na Općinskom sudu u Zenici s početkom u 9h.

Kako je javnosti poznato, 26.05.2021. NK Čelik je podnio tužbu protiv Grada Zenica zbog kršenja Sporazuma o međusobnoj saradnji u smislu transferiranja sredstava prikupljenih od poslovnih prostora u sklopu stadiona Bilino polje. Tužbeni zahtjev NK Čelik Zenica iznosi: 222.117,84 KM.

Nažalost, Gradska uprava do danas nije izvršila niti jednu uplatu prema NK Čelik Zenica na ime sporazumnih obaveza, te je s današnjim danom oštetila klub za iznos od 407.864,69 KM.

Klub je u proteklom periodu izvještavao javnost da bi s tim novcem bio na pragu historijskog momenta – odblokade glavnog računa, što samo potvrđuje koliko je postupanje Gradske uprave u protekle dvije godine usmjereno protiv zeničkog simbola, poručili su iz Čelika.

 

Podijeli ovaj članak