Kodro: Bavili smo se svojim problemima u proteklom periodu i nadam se da će se pomaci vidjeti

2 min. čitanja

Pomoćni trener Sarajeva, Mustafa Kodro, najavio je na današnjoj press konferenciji utakmicu protiv Borca.

U odsustvu Feđe Dudića zbog tri žuta kartona, Kodro će voditi ekipu, a kako kaže prethodnih sedam dana su proveli u nastojanju da se pozabave svojim problemima i šta se to događa u igri.

Dolaskom Vinka Marinovića vide se pomaci u igri, dosta bolje izgledaju, što govori i pozicija na tabeli, popeli su se u gornji dio. Što se tiče nas, u proteklom periodu smo se bavili nekim svojim problemima koji su se desili u proteklom periodu i ja se nadam da će se i kod nas osjetiti neki pomaci. Svi smo motivisani za sutra i svi moramo na svom maksimumumu, i više od toga, da bismo došli do pozitivnog rezultata, rekao je Mustafa Kodro, pomoćni trener FK Sarajevo.

Najavio je Kodro povratak Muhameda Muse u tim, ali i izostanak Avdije Vršajevića i Đanija Salčina.

– Vlatko Drobarov i Rijad Kobiljar su kartonirani, Avdija Vršajević ima nagnjećenje koljena, on sutra neće moći, Đani Salčin je zadobio ponovo povredu prsta, ima problema oko toga, ne može trenirati sa ekipom. Musa je sa ekipom, on će biti na raspolaganju. 

Na pitanje da li je problem psihološke prirode da Sarajevo nakon primljenog pogotka pada u igri Kodro kaže.

– Pričali smo dosta o tome, puno smo radili na tome. Nadam se da ćemo već sutra imati neke pomake.

Govorio je i o radovima na stadionu “Asim Ferhatović – Hase”.

– Što se tiče Koševa, nemamo nekih informacija. Koliko pratim, trenutno ništa nije rađeno, stoji sve onako iz prve faze da je dignut teren i to je to. Koliko znam ništa nije rađeno više.

Utakmica Sarajevo – Borac igra se sutra od 17 sati na Bilinom polju.

 

Podijeli ovaj članak