Ko propušta 31. kolo Premijer lige BiH?

2 min. čitanja

Premijer liga Bosne i Hercegovine u fudbalu ulazi u samu završnicu, a poznati su i termini 31. kola.

Susreti se igraju u petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak, a njega će zbog suspenzije propustiti ukupno 13 igrača.

Od 17 sati kolo otvaraju Sloga i Zrinjski. Domaćin će na ovom meču biti kompletan, dok će u redovima prvaka BiH duel propustiti Nemanja Bilbija i Damir Zlomislić.

VEZANI TEKST – Mirza Varešanović neće voditi Sarajevo protiv Želje

Sat kasnije u Mostaru igraju Velež i Igman. Husref Musemić, trener tima iz Konjica, neće moći računati Darka Bodula i Azura Mahmića, a kod Veleža neće biti Tarika Šikala.

U vječitom derbiju sa početkom od 20 sati sastaju se Sarajevo i Željezničar. Domaći tim neće moći računati na Muharema Traku, koji je dobio crveni karton protiv Borca u Banjoj Luci. Kod gostiju neće biti Edina Cocalića, koji je ranije dobio crveni karton protiv Igmana. Također, u Banjoj Luci je isključen i trener Bordo tima Mirza Varešanović te će Sarajevo protiv Plavih voditi njegov stručni štab.

Subota nam donosi samo jedan duel. Od 17 sati u Trebinju se sastaju Leotar i Tuzla City. Gosti će biti oslabljeni za Nevresa Fejzića i Mustafu Šukilovića, dok trener domaćih Marko Maksimović neće moći računati na Danila Šipovca i Miloša Stanojevića.

U nedjelju se igra također jedan meč. Na Mokrom docu sastaju se Posušje i Borac, a treba istaći da će oba tima biti kompletna.

Kolo u ponedjeljak sa početkom od 20 sati u Tuzli zatvaraju Sloboda i Široki Brijeg. Gosti na Tušanj dolaze kompletni, dok će Sloboda nastupiti bez Saše Maksimovića i Kenana Delića.

Podijeli ovaj članak