Ko će voditi Sarajevo na gostovanju u Posušju?

2 min. čitanja

Feđa Dudić je sinoć nakon eliminacije od Čelika u šesnaestini finala Kupa BiH podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba.

Zajedno sa Dudićem iz stručnog štaba odlaze njegovi pomoćnici Mustafa Kodro i Jasmin Trnovac, koji su zajedno sa Dudićem ovog ljeta stigli iz Veleža.

Pred Sarajevom je već u nedjelju duel 15. kola m:tel Premijer lige BiH, u kojem Bordo tim gostuje ekipi Posušja.

Ono što se postavlja kao neizostavno pitanje je ko će sa klupe predvoditi tim na stadionu Mokri Dolac?

Pored navedenog trojca u stručnom štabu su i Emir Obuća, jedan od najboljih strijelaca kluba u njegovoj historiji, i Adi Adilović, trener golmana, koji će sasvim sigurno biti na klupi i u narednom kolu.

S obzirom na to da je vremena do naredne utakmice jako malo te da će ekipa praktično imati samo dva treninga do odlaska u Hercegovinu, po svemu sudeći upravo će Obuća voditi tim na toj utakmici.

Odlazak Dudića se nametao kao logična stvar nakon svega što se dešavalo, ali je svakako ostavka izazvala dodatne probleme, s obzirom na to da da će biti jako teško dovesti trenera koji je spreman u ovom momentu uhvatiti se u koštac sa problemima u kojim se ekipa nalazi.

Kao i obično, u krugu kandidata se pominju Husref Musemić,  Mirza Varešanović i Dženan Uščuplić, koji su u prethodnim godinama vodili klub u više navrata, a da li će izbor pasti na nekog od njih ili će se pojaviti neko novo ime ostaje da se vidi.

Da li će na Koševu probati da nađu prelazno rješenje do zimske pauze, do koje je ostalo još pet takmičarskih kola, ili će posegnuti za angažmanom novog imena na klupi, odgovor ćemo dobiti naredne sedmice.

Podijeli ovaj članak