KK Promo Donji Vakuf: Eman Šertović najbolji strijelac i igrač sezone

2 min. čitanja

U Donjem Vakufu se u subotu, 15. aprila, održala utakmica košarkaškog prvenstva BiH između KK Promo Donji Vakuf i KK Borac Banja Luka. Gosti su očekivano slavili pobjedu s rezultatom 60:78 (15:26; 15:22; 13:18; 17:12).

Za ekipu Promo, ovaj susret nije bio od presudnog značaja jer su bili deseti na ljestvici bez obzira na ishod utakmice. Međutim, za KK Borac Banja Luka, bila je bitna pobjeda kako bi osigurali drugo mjesto prije doigravanja za prvaka.

U zadnjoj minuti susreta, trener Džihan dao je priliku mladim Imamoviću i Ugarku, a Velid Ugarak je na kraju postigao posljednje poene ove sezone, trojku koja je najprije skakutala po obruču. Oduševljena publika je dugim aplauzom pozdravila ekipu za ovu takmičarsku godinu.

Teodor Simić dao je 17 poena za Borac, a Jaron Martin i Amsal Delalić su postigli po 10. Eman Šertović je dao 20 poena za Promo, dok su Alonzo Campbell i Evel Hadžiselimović dali po 13 i 7 poena. Ostali igrači su postigli manje poena, a predsjednik uprave KK Promo, Haris Hadžić, uručio je Emanu Šertoviću prigodni suvenir za najboljeg strijelca lige i najboljeg igrača Proma u ovoj sezoni.

Deda Mulo je također pripremio lijep poklon za goste iz Banja Luke i kapetana Dinu Alkića, specijalni album s fotografijama koje prate Dininu karijeru od prvih koraka u dresu Momaka s Vrbasa.

“Za nas već narednih dana slijede pripreme za novu sezonu, petu zaredom u društvu najboljih ekipa Bosne i Hercegovine. Iako nije bila naša najbolja sezona, KK Promo iz Donjeg Vakufa je deseta seniorska ekipa u državi. U našem malom gradu na Vrbasu, to bi svakako trebao biti razlog za ponos”, rekli su iz KK Promo.

Podijeli ovaj članak