Kako je Edis Mulalić prokomentarisao večerašnji susret?

3 min. čitanja

FK Željezničar je u 15. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao ekipu FK Velež sa 2:0, a nakon utakmice izjavu za Arenasport dao je Edis Mulalić koji se osvrnuo na večerašnji susret.

“Mislim da smo se dobro spremili na tim Veleža. Ovo je jedna teška utakmica sa ekipom koja je znala šta hoće i sa ekipom dobrih utakmica. Nismo imali puno vremena i kroz dva treninga smo se pripremili. Velež igra sistem 3-5-2 i onda smo uspjeli da ih pritisnemo na taj teren. Mi smo u prvom poluvremenu imali još dobrih situacija, ali nismo u zadnjoj trećini imali dobru utakmicu. Ono što nismo uradili u prvom, uradili smo u drugom. Iz pritiska smo postigli pogodak, a poslije mislim da utakmica nije bila u pitanju sa naše strane. Htjeli smo se dodavati i u tranziciji, ali eto. Opet ponavljam, imamo što imamo, ne može biti perfektna utakmica, ali zadovoljan sam”, rekao je Mulalić i osvrnuo se dodatno na ključnu prednost Plavih večeras:

“Vraćam se na prvo što sam rekao, malo je razlika sistema naš i Veležov i tu je ključ bio. Igrači su sjajno odgovorili, mi se nismo snašli u Gabeli. Moraš drugi put biti pametniji i to smo ispoštovali i onda je rezultat “sam došao za nama”. Samo koncentracija i da hoćemo da igramo, ali eto na kraju je ispalo dobro.”

Za sam kraj Mulalić je najavio duel sa Tuzla Cityjem, a sigurno da Plave očekuje težak raspored u narednom periodu.

“Ne možemo mi sebi praviti kad ćemo s kim igrati. Igrali mi sa Tuzlom ili u prvom ili u desetom i danas je dosta izjednačena liga. Leotar pobijedi Široki uz promašen penal, Zrinjski je eto pobjedio, Borac i Igman danas 0:0, sve je to “u pet deka”. Danas je dnevna forma bila bitna, malo smo bili oštećeni za zaštićeno godište. Mi smo full bili u Banovićima i da smo tamo morali pobijediti. Ne smijemo se brukati u Banovićima.. Ne znam da li Velež ili druge ekipe imaju tu lakoću da stave slabije igrače i da igraju utakmice. Nama isti igrači igraju i to mi je drago da vjeruju sebi, jer nekada ja više vjerujem njemu nego on sebi. Onda kada vidi da je to tako, on tebe slijepo slijedi.”

Podijeli ovaj članak