Jusufbegović: Imamo povreda, kartona, ne možemo izvesti najbolji sastav; Rendulić: Nema favorita

3 min. čitanja

 Zaostali susret 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra će na stadionu Rođeni u Mostaru odigrati Velež i Zrinjski.Mostarski derbi, ako bismo sudili prema trenutnoj formi, nikad nije došao u bolje vrijeme. I jedni i drugi od starta proljetnog dijela pobijedili su sve protivnike, pa su očekivano apetiti i pred gradski derbi veliki u redovima rivala.
– Očekujem da se prezentiramo na najbolji način. Imamo povreda, kartona, četiri-pet igrača je upitno… Ne možemo izvesti sastav koji smatramo najboljim. Kadar koji je tu siguran sam da će dati sve od sebe i biti maksimalno fokusiran. O motivu neću ni govoriti. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu. Protivnik je najbolja ekipa u Premijer ligi. Znaju šta žele, imaju kvalitetne igrače, iskusne… Očekuje nas teška utakmica – najavio je trener Veleža Nedim Jusufbegović.
Najboljem ishodu na sutrašnjem derbiju nada se i trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić. Bit će to njegov prvi gradski derbi u Mostaru.

– Osjeti se atmosfera i u gradu i u timu. Ovo je specifična utakmica. U ovim utakmicama favorit ne postoji. Velež ovog proljeća igra izuzetno dobro i uz nas su najbolji u dosadašnjem dijelu polusezone. Čeka nas zahtjevna utakmica. Uvjeren sam da će stadion biti ispunjen, te da ćemo gledati dobru utakmicu – rekao je Rendulić.
VEZANI TEKST – Zvanično: Derbi u Mostaru bez Ultrasa
Domaćin derbi dočekuje znatno oslabljen jer su zbog javnih opomena suspendovani Vehabović i Hasanović, a zbog povreda odsutni Ćuković, Halilović i Karamarko. Na drugoj strani zbog povrede neće nastupiti Almir Bekić. I očekivanja igrača su u skladu sa formom – velika.
– U dobrom smo raspoloženju. Imamo sve uvjete za dobru utakmicu. Tribine će biti popunjene. Naše je da pokažemo veliku energiju, motivaciju i želju. Cilj je da nastavimo pobjedonosnu seriju – rekao je kapiten Veleža Denis Zvonić.
– Velika utakmica za nas i Velež. Pun stadion, jako dobar teren. Spremni smo i jedni i drugi. Mislim da će biti jako dobra utakmica – nadovezao se kapiten Zrinjskog Nemanja Bilbija.
Predstojeći derbi 43. je u novijoj historiji mostarskih rivala. Prvi put nakon obnove rada Zrinjskog igrali su prije 23 godine u Sarajevu, a posljednji gradski derbi igran je u oktobru prošle godine i pripao je Zrinjskom.
I u ukupnom skoru Zrinjski je uspješniji sa 22 trijumfa naspram Veležovih 12. Čast da sudi mostarski derbi pripala je našem najboljem sudiji Irfanu Peljti.

Podijeli ovaj članak