Jusufbegović bocnuo Bašića: Nadam se da će klaun doći da izbuši lopte

2 min. čitanja

Trener Veleža Nedim Jusufbegović bocnuo je svog kolegu na klupi Želje Nermina Bašića nakon utakmice ovih timova na stadionu Grbavica koja je pripala sarajevskom timu rezultatom 2:1.

U Veležu smatraju da drugi gol Želje nije bio regularan, odnosno da je Beganović u duelu s golmanom Hadžikićem napravio prekršaj.

Nakon meča s Igmanom u prošlom kolu Bašić je bio nezadovoljan suđenjem, ustvrdivši da nakon svake utakmice mora glumiti klauna i da se treba zapitati da li treba izbušiti sve lopte u BiH i krenuti od nule.

– Nadam se da će klaun doći da ispuše lopte, ili izbuši. Nešto se mora desiti – kazao je večeras strateg Veleža.

– Prvo poluvrijeme patili smo zbog nediscipline, zbog loše komunikacije. Nije nas bilo u završnici iako smo se dobro prebacivali u protivničku polovinu. Nedostajalo je energije, discipline i malo više odgovornosti u posjedu Nismo dobro reagovali kod prekida u standard situacijama i primamo pogodak – rezimirao je meč Jusufbegović.

– Drugo poluvrijeme malo smo bili ozbiljniji, ušli smo angažovanije. Dva igrača su morala izaći zbog povreda, uspjeli smo da dobijemo energiju, postigli smo pogodak, kreirali dvije-tri ozbiljne prilike. U jeku naše dominacije i momenta koji je bio na našoj strani, primamo gol kakav primamo. Nadam se da će klaun doći da ispuše lopte, ili izbuši. Nešto se mora desiti. Sve u svemu, čestitke Želji na pobjedi. Želim im puno sreće u nastavku prvenstva. Sjajan ambijent, sjajno navijanje, pohvalio bih ovaj stadion. Bilo je zadovoljstvo biti ovdje – poručio je Jusufbegović.

Podijeli ovaj članak