Jahić: Želim da se zahvalim Upravi kluba koja je stala iza stručnog štaba i igrača

3 min. čitanja

U okviru 15. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine FK Sloboda će ugostiti ekipu FK Tuzla City u Banovićima, a ovaj duel je na press-konferenciji za medije najavio Adnan Jahić.

Trener Slobode je istakao kvalitet ekipe koju sa klupe predvodi Dragan Jović, ali je također spomenuo i velike probleme u zadnjoj liniji Crveno-crnih.

“Priprema za utakmicu protiv Tuzla Cityja je tekla kao priprema za svaku drugu utakmicu. Međutim, nama ta utakmica dolazi u jednom nezgodnom terminu, gdje smo ostali bez dva sjajna igrača u pripremi utakmice za Tuzla Cityjem. Tuzla City je jedan fenomenalan tim, dobrih pojedinaca i sigurno imaju iskusnog trenra od kojeg mi mlađi možemo učiti. Mi imamo igrača koji će biti spremni za taj duel i pokušati se nametnuti i dati u borbu. Igrači će shvatiti za koji grb igraju, mi moramo izaći i ići na pobjedu. Nama pozicija na tabeli ništa drugo ne ostavlja. Sada da li igraju juniori ili stariji igrači, očekuje se pobjeda. Imamo povrijeđenih igrača, to su Jusić, Devedžić i onda smo igrali Kup na plastici i igračima to nije dobro. Neki igrači su nam neizvjesni, ali ćemo sačekati i vidjeti ko će igrati. Želim da se zahvalim Upravi kluba koja je stala iza stručnog štaba i igrača bez obzira na sve. Svi mi koji volimo Slobodu trebamo disati u jednom cilju.”, rekao je Jahić i dodao:

“Ćivić je pod upitnikom i Kurtalić oni bi nam mogli odgovoriti na stoperu, ali moramo naći nova riješenja. Što se tiče žutih kartona, to je Delić. Mislim da nas sve malo glava boli, ali eto to je prilika za nekog juniora, ali taj junior mora ispuniti očekivanja. Ovaj derbi je star sto godina i mi moramo ispuniti očekivanja i na tom susretu.”

Za sam kraj trener Slobode se osvrnuo i na Amera Bekića, koji je postigao četiri pogotka u Kupu BiH protiv FK Baton.

“Bekić se pokazao, ali pokazao se gdje su svi dobri bili. Svi znamo koliki je budžet Tuzla Cityja i to nije utakmica, kao i protiv trećeligaša. Sigurno da ćemo napraviti neki tim koji će moći odgovirti na naše zahtjeve.”

Podijeli ovaj članak