Jagodić ne zna za pobjedu protiv Borca: Katastrofa bi bila da ispadnu dva kluba iz RS-a

4 min. čitanja

Dobojsku Slogu u nedjelju čeka ključna utakmica u borbi za opstanak, a na noge im dolazi banjalučki Borac.

Borac je rasterećen, osigurao je drugo mjesto i nastup u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a Slogi odgovara samo pobjeda, kako ne bi morala da strepi i osluškuje rezultate s drugih terena, s obzirom na to da u posljednjih 90 minuta skoro pola lige vodi bitku za opstanak.

– Kad sam preuzeo ekipu, rekao sam da je 36 bodova potrebno za opstanak, i u ovom trenutku je to tačno. Uzimajući u obzir da direktno zavisimo od utakmice u Tuzli, onda moramo da mislimo o pobjedi i dolasku na 37 bodova jer imamo lošiji skor sa Slobodom. Ne želim da se bavim špekulacijama, ali možemo i sa porazom da ostanemo u ligi ako bi se na Koševu desilo što je očekivano, a to je da Sarajevo pobijedi Igman jer imamo bolji međusobni skor i od Igmana i od Leotara – rekao je trener Sloge Vlado Jagodić za portal Mondo.

– Međutim, mi to ništa ne smijemo čekati, očekuje nas neizvjesnih 90 minuta. Ja sam čovjek koji će pokušati da uvijek na realan način razmišlja. Ovo je utakmica u kojoj je čitava godina u pitanju, moj prethodnik Zoran Ćurguz je na 23 utakmice osvojio isto toliko bodova, i sav taj trud u jesenjem dijelu kad je Sloga izgledala izuzetno dobro i ovaj u posljednjih devet kola kad sam ja preuzeo ekipu mogli bi da budu uzaludni ukoliko ne budemo ozbiljni u posljednjem kolu. Pogotovo bi katastrofa za fudbal Republike Srpske bila da, ne daj bože, ispadnu dva kluba iz RS i moramo iz tog razloga da zapnemo iz petnih žila – dodao je on.

Zanimljivo, Jagodić nikad u trenerskoj karijeri nije pobijedio Borac, ali ni Vinka Marinovića. Protiv Banjalučana Jagodić na osam utakmica ima po četiri remija i poraza, dok protiv Vinka Marinovića na pet mečeva ima omjer 0-2-3.

– Svi znaju, pa i vrapci na grani, da je meni Borac druga kuća. Ja ne žalim za tom statistikom, ali sam profesionalac. Sebe čitavog sam dao u ovih devet-deset kola u Slogi i sve ću učiniti sa profesionalne strane da pobijedimo. Drugo je što srce vuče, ali ovo je trenutak kad i ja moram da prevaziđem te stvari. Nimalo ne žalim što nemam pobjedu protiv Borca, desi se to. Jedinstven je to slučaj, pa u BiH protiv svakoga imam pobjede, ali eto, desilo se.

– Vinko i ja smo nekadašnji saigrači, saradnici, bio je moj kapiten u Laktašima. Poštujemo se, cijenimo, uvažavamo jedan drugog, ali nekad se i ta statistika iz negativnog mora popraviti u pozitivno. U to vjerujem, nikad se nikoga nisam plašio, i uvjeren sam da ćemo tu statistiku sad malo popraviti u moju korist – zaključio je Jagodić.

Podijeli ovaj članak