Izborili Evropu: Borac u Posušju s novim ciljem

2 min. čitanja

Nakon što su izborili novi izlazak na evropsku scenu, četvrtu sezonu u nizu, fudbaleri Borca sebi su za cilj postavili da premijerligašku trku okončaju na drugoj poziciji.

Naredni ispit je u Posušju, a put stadiona “Mokri Dolac”, crveno plavi odlaze sa željom da upišu nova tri boda.

– Iza nas je serija teških utakmica sa protivnicima koji su se borili za Evropu kao i mi. Riješili smo to na najbolji mogući način, a sada nam predstoje utakmice sa ekipama koje se bore za opstanak. Sigurno da je i situacija sad malo drugačija, ali isto tako nas čekaju utakmice koje su zaista teške. Međutim, sa naše strane neće biti opuštanja, želimo da do kraja sezone zadržimo ovo drugo mjesto koje imamo, tako da ćemo uraditi sve što se tiče toga, idemo u tom pravcu. Bili smo skoro cijeli drugi dio sezone na tom mjestu. Poslije ovjere plasmana u Evropu, i to je cilj koji želimo da ostvarimo – rekao je Vinko Marinović, šef stručnog štaba FK Borac.

Van stroja je Alen Jurilj, a upitan je nastup još nekolicine igrača zbog sitnih povreda. Na spisku putnika za Posušje sigurno će biti Filip Račić koji obećava dobro izdanje na gostujućem terenu.

– Igraju za opstanak i svaki bod im je veoma bitan. Mi smo se dobro odmorili nakon što smo imali naporan raspored utakmica. Spremali smo se ove sedmice dobro i siguran sam da će svaki igrač dati sve od sebe kako bismo osvojili tri boda i zadržali drugo mjesto – rekao je Filip Račić.

Utakmica u Posušju na programu je u nedjelju sa početkom u 17 sati.

Podijeli ovaj članak