Iz Čelika objasnili zbog čega nisu dobili licencu za Prvu ligu FBiH, uputili izvinjenje navijačima

3 min. čitanja

Nogometni klub Čelik izdao je saopćenje nakon informacije da tim sa Bilinog polja nije dobio licencu za nastup u Prvoj ligi Federacije BiH za narednu sezonu.

Podsjetimo, u prostorijama Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine danas je održana sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova Prve lige FBiH u sklopu vanredne primjene licenciranja za klubove Druge lige FBiH grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug, a Zeničani nisu dobili licencu za nastup u Prvoj ligi.

Zeničani sada imaju rok od osam dana da ulože žalbu, te se nadaju da će Drugostepena komisija za licenciranje dati zeleno svjetlo za nastup u Prvoj ligi FBiH.

VEZANI TEKST – NK Čelik nije dobio licencu za nastup u Prvoj ligi FBiH

Saopćenje Čelika prenosimo u cijelosti:

Danas je na adresu kluba stigla odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova po kojoj se Nogometnom klubu Čelik odbija izdavanje licence za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za sezonu 2023/2024.

Upravni odbor i menadžment kluba preuzimaju punu odgovornost za nedobivanje licence i izražavaju duboko izvinjenje svim Čelikovcima na narušavanju ugleda kluba i neugodnostima koje su doživjeli prilikom saznanja današnje vijesti.

Nažalost, koliko god se trudili elimisati greške u radu, one su sastavni dio posla, a ovoga puta su plod isključivo manjiih administrativnih propusta prouzrokovanih nepažnjom i neiskustvom.

Klub je u propisanom roku podnio zahtjev za izdavanje licence za učešće u takmičenju u Prvoj ligi FBiH za takmičarsku sezonu 2023/2024 u sklopu vanredne primjene sistema licenciranja za klubove iz nižeg ranga takmičenja.

U ovom trenutku klub nije u mogućnosti objaviti detalje nedobivanja licence zbog zabrane javnog objavljivanja pismenog dijela odluke Prvostepene komisije za licenciranje FSFBiH, ali ističemo da se radi o manjim administrativnim propustima koji su već u toku dana ispravljeni.

Ovim putem se još jednom duboko izvinjavamo svim navijačima i simpatizerima kluba i poručujemo da će klub dostaviti prepravljenu dokumentaciju u zadanom roku, te čvrstvo vjerujemo da će NK Čelik na Drugostepenoj komisiji zadovoljiti sve kriterije i dobiti licencu za učešće u takmičenju Prve lige FBiH – poručili su iz Čelika

 

Podijeli ovaj članak