Italijani hvale fudbalera bh. porijekla: Nezirević bi pred kraj sezone mogao debitovati u Serie A

3 min. čitanja

OsamnaestogodiÅ”nji Alem Nezirević proÅ”le sedmice je zvanično postao član Intera, a fudbaler bh. korijena zaĀ U-19 ekipu Nerazzurra debitovao je nekoliko dana kasnije.

Portal Serie B News sa epitetima piŔe o talentovanom desnom beku, istakavŔi da bi ukoliko nastavi sa dobrim igrama do kraja sezone mogao da zaigra za prvi tim u Serie A.

– Angažovan proÅ”le sedmice, može se reći da Nezirević nije imao nikakvih problema da se skrasi. Ubrzo po njegovom dolasku, trener U-19 ekipe Intera Cristian Chivu odmah ga je postavio kao startera u prvenstvenoj utakmici koju su izgubili od Sampdorije.

Inter je izgubio, Nezirević dobio žuti karton, ali njegov talenat u perspektivi apsolutno nije doveden u pitanje, naprotiv – piÅ”u Italijani pa nastavljaju:

– Igrač dobre fizičke građe (visok je metar i osamdeset tri centimetra) karijeru je počeo kao desni bek, ali može da igra i u veznom redu. NezirevićĀ je veoma moderan krilni igrač. On tek treba da sazrije, ali Inter vjeruje u njegov kvalitet i ne može se isključiti da – kako mjeseci odmiču – može naći i prostor u prvom timu, a mogao bi čak i debitovati u Serie A pred kraj tekuće sezone – dodao je sportski portal iz italije.

VEZANI TEKST –Ā Mladić porijeklom iz BiH oduÅ”evio Italijane: Ima prave karakteristike, vrijedna investicija za budućnost Intera

Podsjetimo, o Nezireviću je prije dvije sedmice pisala i ugledna Gazzeta.

– Inter je odlučio potpisati mladog fudbalera jer vjeruje da 18-godiÅ”njak ima prave karakteristike da se razvije u napadačkog beka na nivou Serie A. Nerazzurri su promatrali njegove atletske sposobnosti i osjećaj za kretanje tokom njegovog probnog boravka u Primaveri te su odlučili da je on vrijedna investicija za budućnost – poručila je Gazzetta.

Nezirević je rođen u Švedskoj 2004. godine, a prije dolaska u milanski klub pružao je sjajne partije u lokalnom klubu Motala (treći rang takmičenja).

Krajem proŔle godine boravio je na probi u Interu i u klubu su odlučili da potpiŔu ugovor sa njim do 30. juna 2025. godine.

Nezirević do sada nije nastupao ni za jedan omladinski nacionalni tim, a u budućnosti za izbor ima dvije opcije – zemlju rođenja (Å vedska) ili zemlju porijekla (Bosna i Hercegovina).

Faktor

Podijeli ovaj članak