Ismir Mirvić poručio: ‘Omladinska liga prvaka je najbolja prilika za mlade igrače’

2 min. čitanja

Kako je ranije saopštila krovna kuća evropskog fudbala (UEFA), na listi klubova koji će zaigrati u omladinskoj Ligi prvaka naći će se i FK Sarajevo.
Bit će to debitantski nastup za naš tim. Juniori FK Sarajevo, kao prvaci Bosne i Hercegovine u svojoj selekciji, izborili su pravo nastupa u najelitnijem evropskom takmičenju gdje će predstavljati našu zemlju.
Da je FKS Akademija strateški važan projekat isticalo se više puta. Predsjednik kluba Ismir Mirvić pred sutrašnji žrijeb obratio se navijačima:
UEFA omladinska Liga prvaka je odlična prilika za FK Sarajevo da pokaže svoje talente i predstavi rad naše Akademije, koja je, sa sigurnošću, najbolja u Bosni i Hercegovini. Budući da u sutrašnjem žrijebu imamo priliku izvući ekipe koje su isto prvaci svojih država, FK Sarajevo će moći da odmjeri snage sa najjačim ekipama u evropi.
Naši momci imaju priliku da se pokažu na najvećem nivou omladinskog fudbala, i veliku individualnu šansu da postanu dio skauting sistema evropskih klubova prije nego što stignu do prvog tima. Dio našeg plana je da imamo zavidnu infrastrukturu, kvalitetan trenerski kadar i najbolji izbor talenata kako bismo mogli biti dio ovog takmičenja i u narednim godinama. Želimo da UEFA omladinska Liga prvaka postane dio naše poslovne strategije i šire otvori vrata našem Klubu i igračima ka internacionalnoj sceni“, poručio je Mirvić.

Podijeli ovaj članak