HISTORIJSKA UTAKMICA LUKE DONČIĆA: Slovenski genije uradio ono što niko u NBA historiji nije uspio

2 min. čitanja

Dallas Mavericksi su nakon produžetka savladali Brooklyn Netse rezultatom 129:125, a za trijumf se mogu zahvaliti isključivo nevjerovatnom Dončiću koji je zasjenio apsolutno sve. 

Dončić je utakmicu završio sa 41 poenom, 11 skokova,  14 asistencija i tri ukradene lopte, ostvarivši svoj 47. triple-double u NBA ligi. 

To nije sve, jer je ovim ‘triple-doubleom‘ Dončić uradio nešto što niko nije u historiji, s obzirom da nijedan igrač nije ovakvim brojkama u tri glavne kategorije dodao i tri ukradene lopte. 

Također, Dončić je triple-double ostvario sa 41 postignutim poenom, što mu je po treći put u karijeri pošlo za rukom i time je postao tek deset igrač u historiji sa tri ili više triple-double partija u kojima je zabio barem 40 poena. 

Luka se sada nalazi u društvu Oscara Robertsona, Wilta Chamberlaina, LeBrona Jamesa, Larryja Birda, Michaela Jordana, Petea Maravicha, ali i Jamesa Hardena i Russella Wesbtrooka. 

Treba istaći da su sjajne partije odigrali i Kyrie Irving sa 39 poena, sedam skokova, četiri asistencije i blokade te tri ukradene lopte, kao i Kevin Durant koji je utakmicu završio sa 37 poena, no sve to je bilo nedovoljno da nadmaše još jednu historijsku noć slovenskog genija. 

Podijeli ovaj članak