Haos u najvećem argentinskom derbiju: Gol u 93. minuti i sedam crvenih kartona

1 min. čitanja

Na argentinskom fudbalskom superclasicu malo prije posljednjeg sudijskog zvižduka izbio je haos nakon što je Miguel Borja realizirao jedanaesterac i donio pobjedu River Plate nad Bocom Juniors na stadionu Monumental.

Nakon provokacija, došlo je do 15-minutne tučnjave igrača oba tima, a sudija Dario Herrera isključio je šestericu igrača i trenera Boce Horhea Almirona.

Morali su intervenisati zaštitari i pripadnici specijalnih policijskih jedinica kako bi konačno razdvojili ekipe, a kada su se stvari smirile, Herrera je podijelio sedam crvenih kartona.

Rivalstvo između klubova glavnog grada Argentine Boce i Rivera je legendarno. Zbog sigurnosti i mogućnosti nasilnih sukoba, gostujućim navijačima nije dozvoljeno prisustvovanje fudbalskim utakmicama u Argentini, uz neke izuzetke. Ovoga puta na stadionu je bilo 83.000 navijača Rivera, koji nakon pobjede ostaje na vrhu prvenstvene tabele.

U 2018, finale Copa Libertadores između Boce i Rivera moralo je biti premješteno u Madrid iz sigurnosnih razloga nakon što su autobus u kojem su bili igrači Boce napali navijači Rivera na putu do stadiona.

 

Here’s the seven minutes of carnage in the Superclásico from River Plate’s Miguel Borja scoring the winning penalty against Boca Juniors to the full on melee afterwards. pic.twitter.com/kNebp7tSXA

— Roberto Rojas (@RobertoRojas97) May 7, 2023

Podijeli ovaj članak