Fukare imaju uvjete za prekid bojkota Slobodinih utakmica, ovo je “spisak želja”

2 min. čitanja

Navijačka grupa Fukare, najvatreniji fanovi Fudbalskog kluba Sloboda, najavili su prekid bojkota, ali imaju i određene uvjete.

Oni su “spisak želja” jučer poslali Upravnom odboru kluba sa Tušnja. Oglasili su se na svojoj Facebook stranici, a ovo su njihovi uvjeti:

– Danas smo poslali mail Upravnom odboru FK Sloboda sa našim zahtjevima u narednoj sezoni. Ovim putem Vas želimo obavijestiti da od bojkota neće biti ništa u slučaju ako UO prihvati sljedeće zahtjeve.

Na sastanku grupe, uz podršku momaka iz nekih boljih vremena, došli smo do zaključka da u ovom trenutku bojkot utakmica ne donosi i ne može donijeti grupi ništa dobro. Uz podršku stare ekipe ulazimo u novu sezonu. Stava smo da je Sloboda ispred svih nas!

Što se zahtjeva tiče, oni su sljedeći:

1. Da se sjeverna tribina stadiona Tušanj osigura navijačkoj grupi, što uključuje prodaju ulaznica i točenje pića, a u svrhu finansiranja grupe;
2. Zabrana organizovanog navijanja i stavljanja drugih grupa iz BiH na tribinu sjever, kao što je bio slučaj prošle sezone (Tuzla City – Velež);
3. Osiguravanje ulaznica za gostujuće utakmice (po svaku cijenu);
4. Na polusezoni želimo prvo mjesto i da se bodovno odvojimo od drugoplasiranog.

Zauzvrat, dajemo bespovratnu podršku klubu kao što smo uvijek i davali, a što se UO FK Sloboda tiče, ako prihvate naše uvjete, onda će dobiti kritiku i prozivke isključivo na osnovu rezultata. Krenut ćemo od nule, pružit priliku do polusezone i vidjeti hoće li se naši zahtjevi ispoštovati u ovih nekoliko dana – saopćile su Fakure, najavivši kako će uskoro imati više informacija o prihvatanju / neprihvatanju zahtjeva.

Sloboda će sezonu otvoriti 12. augusta na Tušnju protiv kakanjskog Rudara. Sa Fukarama ili bez njih, saznat ćemo uskoro.

Podijeli ovaj članak