Fudbaleri Slobode pod vodstvom Nalića otputovali na pripreme

2 min. čitanja

Jutros su fudbaleri Slobode s puno uzbuđenja krenuli na pripreme na idilični Kupres.

Ekipa će boraviti Å”est dana na pripremama, a u sklopu tog perioda planirana je i prijateljska utakmica protiv ekipe Troglava u Livnu. S obzirom na dosadaÅ”nje pripremne utakmice i rad ekipe, stručni Å”tab pod vodstvom trenera Zlatana Nalića izrazito je optimističan pred nadolazeću sezonu.

Nakon intenzivnih priprema u prethodnom periodu, FK Sloboda se susreo s tri iznimno zanimljive pripremne utakmice. Ekipa je ostvarila pobjedu protiv ekipe Rahića, dok su susreti s ekipama Bratstva i Budućnosti zavrÅ”eni nerijeÅ”enim rezultatom. Ovo pokazuje da se fudbaleri Slobode nalaze u dobroj formi te su spremni suočiti se sa svim izazovima koji ih očekuju u nadolazećoj sezoni Prve lige Federacije BiH.

– Igrači su iznijeli dosadaÅ”nji dio priprema s velikim entuzijazmom i predanoŔću. Uvjereni smo da će Å”estodnevni boravak na Kupresu dodatno podići naÅ”u igru i uigranost. Imamo odličan tim, sjajnu atmosferu u svlačionici i veliku podrÅ”ku stručnog Å”taba, Å”to je ključ za uspjeÅ”nu sezonu – kazao je trener Nalić.

Stručni Å”tab koji prati i usmjerava napredak igrača čine iskusni Mirsad Dedić, Eldin Čengić, Darko Mitrović i Adnan Å ubić, dva fizioterapeuta Emir Suljević i Amel Begić i ekonom Edib Džafić.Ā 

Na putu prema Kupresu, tim je poveo 25 igrača koji su odabrani zbog svojih vjeÅ”tina, predanosti i potencijala. Uz Azira Muminovića, Faruka Dalipagića, Muhameda Smajića, Eldina Hasanbegovića, Nermina Mujkića, Srđana Vulića, Tarika Kapetanovića, Vuka Vukičevića, Muharema Čivića, Haruna Hadžibeganovića, Jovana Novaka, Alena Kurtalića, Harisa Hasanovića, Dina Kalesića, Ajdina Beganovića, Anesa Vazdu, Kenana Delića, Ardonisa Mućaja, Saida Husejinovića, Ajdina Mujića, Sanjina Lelića, Harisa Dilavera, Kenana DerviÅ”agića, Ajdina Kovačevića i Osmana Sejranića, FK Sloboda može se osloniti na raznovrsnost i kvalitetu svakog igrača kako bi postigli svoje ciljeve u nadolazećoj sezoni.

Fudbaleri, stručni Å”tab i Uprava Fudbalskog kluba Sloboda vjeruju da će ovo intenzivno razdoblje na Kupresu dodatno učvrstiti timsku sinergiju i doprinijeti sjajnoj atmosferi u klubu.Ā 

Podijeli ovaj članak