(FOTO) Tuzla City pala bez ispaljenog metka u Hercegovini, Boban junak Posušja

2 min. čitanja

Fudbaleri Posušja su u 13. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine pobijedili sastav Tuzla Cityja rezultatom 3:0., 

Već u trećoj minuti zaprijetio je Begić, ali je njegov udarac lagano ukrotio Fejzić da bi u šestoj minuti Smajlagić izašao praktički sam na Kukića koji je dobro reagovao i spasio čist gol gostiju. Igrala se 18. minuta kada je Begić ponovo šutirao, no lopta je otišla pored gola da bi dije minute kasnije Brković bio u dobroj poziciji, ali njegov udarac je zaustavio golman Tuzlaka. 

U 22. minuti Hanuljak je izblokiran u izglednoj poziciji za postizanje gola da bi sedam minuta kasnije Mehidićev udarac otišao pored gola. Domaći su krunisali dobar period igre golom u 30. minuti susreta. Brković je uposlio Bobana, a ovaj je pogodio za vodstvo domaćih da bi dvije minute kasnije dalekometni udarac Nukića zaustavio golman domaćeg sastava, Luka Kukić.

Prava drama se ovijala u prvoj minuti sudijske nadoknade. Nevres Fejzić je odbranio udarac Tonija Jovića, lopta se odbila do Gabrijela Bobana, a na putu ka golu Jasmin Čeliković je igrao rukom, sudija Josip Martinović je pokazao na bijelu tačku i direktan crveni karton za defanzivca Tuzlaka. Siguran realizator najstrožije kazne je bio upravo Boban za rezultat prvog dijela. 

U nastavku su domaći postigli još jedan pogodak i to preko Vukoje u drugoj minuti sudijske nadoknade za potvrdu velike pobjede protiv Tuzlaka. 

Stadion: Mokri Dolac. Gledatelja: 1.000. Sudija: Martinović Josip (Čapljina). Žuti kartoni: Z. Begić, Hanuljak, Krišto (Posušje), Dario (Tuzla City). Crveni karton: Čeliković (Tuzla City). Strijelci: 1:0 – Boban (30), 2:0 – Boban (46p), 3:0 – Vukoja (91). 

Posušje: Kukić, Brković (79. Šilić), Milanović, I. Bešlić (62. Roca), Krišto, Hanuljak (79. Landeka), Pavlović, Z. Begić, Jović, Lučić (70. Vukoja), Boban (69. L. Begić). Trener: Goran Granić. 

Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Gavrić, Smajlagić (16. Nukić (46. Mendeš)), Veselinović (46. Karić), Mešinović (46. Eleouet), Čeliković, Mišić (83. Burić), Mehidić, Pantelić, Dario. Trener: Dragan Jović. 

Podijeli ovaj članak