(FOTO) Euforija trese Zenicu uoči meča Čelika i Sarajeva, Robijaši digli grad na noge

2 min. čitanja

Dva velika rivala su posljednji međusobni meč odigrali 18. oktobra 2019. godine, odnosno tačno na današnji dan, a sutra ćemo u okviru šesnaestine finala Kupa BiH gledati njihov novi i dugoočekivani okršaj.

Nije iznenađenje da u Zenici zbog utakmice sa Sarajevom vlada velika euforija, a najvatreniji navijači NK Čelik, Robijaši, na sve načine nastoje animirati tifoze zeničkog kluba da u što većem broju dođu na utakmicu.

S nama je sve moguće!

Nakon vrlo dobrog izdanja grupe u Ilijašu, okrećemo se sljedećoj utakmici u kojoj Čelik nakon tri sezone dočekuje ljutog rivala – ekipu FK Sarajevo.

Ova utakmica je prilika da dignemo Zenicu na noge, prisjetimo se kakvo je ludilo u gradu vladalo ne tako davno kada Čelik igra na Bilinom, ali i da pokažemo kako će uskoro biti kada dovršimo posao koji smo započeli još prije sedam godina. 

Iako je naš klub autsajder u ovoj utakmici, od ekipe na terenu očekujemo vjeru u pobjedu, maksimalnu ozbiljnost i zalaganje. Ovo je jedinstvena prilika za većinu igrača da po prvi put s terena osjete grotlo Bilinog polja i da se dokažu pred desetinama hiljada ljudi, međutim, bez obzira na to, očekujemo da igraju za grb na dresu, nas i saigrače, a ne za sebe i vlastitu samopromociju!

 

 

Uvjereni smo da ispravnom pristupom svih na terenu i ludilom s tribina, zajednički možemo ostvariti veliku pobjedu i ogroman iskorak u borbi koja je pred nama.

Za takvo nešto je potrebno da se svako ko se osjeća kao Robijaš i ko je dio svog života proveo na južnoj tribini, u srijedu pojavi u kopu i podere grlo svih 90 minuta. Neovisno jesu li prethodne utakmice gledali sa zapada ili iz naslonjača, nema nijednog razloga da u srijedu ne napunimo kop i ne napravimo čudo!

Svi na Bilino!

Srijeda, 18h

Čelik – Sarajevo – poručili su Robijaši. 

 

 

Utakmica Čelik – Sarajevo igra se u srijedu sa početkom od 18:00h na stadionu Bilino polje.

Podijeli ovaj članak