Footmercato: Manchester City poslao ponudu od 110 miliona eura plus 20 posto od sljedeće prodaje za Gvardiola

1 min. čitanja

Hrvatski fudbalski reprezentativac Joško Gvardiol, navodno bi ove zime trebao postati novi igrač Manchester Cityja, koji je prema tvrdnjama footmercato.net poslao zvaničnu ponudu za 20-godišnjeg defanzivca.

Prema navedenom izvoru, Građani su ponudili 110 miliona eura uključujući i 20 posto od sljedeće prodaje za Gvardiola koji bi zvanično terbao postati novi igrač Cityja na zimu, ali bi do kraja sezone ostato u RB Leipzigu. 

Pored Građana, za njegove usluge su zainteresovani Chelsea i Manchester United kao i Liverpool, te Real Madrid i PSG, no njihove ponude su manje od Cityjeve koji pored toga što ima četiri odlična stopera (Ruben Dias, John Stones, Aymeric Laporte i Nathan Aké, op.a.), ne želi konkurenciji prepustiti jednog od budućih najboljih defanzivaca svijeta. 

Cifra koju je City spreman platiti za Gvardiola bi učinila 20-godišnjeg Hrvata najskupljim defanzivcem u historiji fudbala. 

Konačni sastanak će se održati u sljedećim danima u Zagrebu između Manchester Cityja i RB Leipziga kao i igračevih predstavnika.

Da li će do transfera doći saznaćemo uskoro.

Podijeli ovaj članak