FK Željezničar dogovorio realizaciju nekoliko infrastrukturnih projekata

2 min. čitanja

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović, ministar kulture i sporta Samir Avdić i ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić posjetili su danas FK Željezničar, gdje su sa rukovodstvom Kluba razgovarali o realizaciji nekoliko infrastrukturnih projekata.

Do sastanka je došlo nakon što su ekipe KJP Vodovod i kanalizacija Sarajevo konstatovale određene kvarove, te je na njihovu inicijativu došlo do susreta ministara u Vladi KS sa predstavnicima Kluba.

“Razgovarali smo o određenim problemima koje ovaj klub ima u smislu vodosnabdijevanja, pristupnih puteva i rasvjete na stadionu i oko stadiona. Vlada Kantona je spremna da učestvuje u realizaciji projekata koji su u njenoj nadležnosti, da osiguramo sistem vodosnabdijevanja, da uradimo manju rekonstrukciju, kao i da radimo projekte poboljšanja rasvjete i uređenja pristupnih puteva prema samom stadionu. Nadamo se da ćemo na ovaj način omogućiti da uslovi za FK Željezničar budu znatno bolji, ali i da građani, odnosno gosti, imaju bolji ambijent. Razgovor je bio konstruktivan i konkretan”, naveo je poslije sastanka ministar Hadžiahmetović, koji je iskazao spremnost za nastavak saradnje. 

Predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar Edis Kovačević u ime Kluba zahvalio se Vladi KS i ministrima na podršci koju pružaju. 

“Mi kao klub se borimo da poslujemo odgovorno, transparetno i u skladu sa svim zakonskim propisima. Cijenimo svaku pomoć koja nam se pruža. Vlada KS nam je konstantno pružala pomoć u prevazilaženju naših problema u operativnom poslovanju. To u Klubu cijenimo i nadamo se da ćemo istim ovim tempom nastaviti sarađivati i u budućnosti”, naveo je Kovačević. 

Podijeli ovaj članak