FK Sarajevo dovelo još jedno pojačanje, na Koševo stigao igrač kojeg trener Rožman obožava

2 min. čitanja

Nova pojačanja stižu u nogometnu momčad FK Sarajevo, a prvo pojačanje koje je privuklo pažnju javnosti je dvadesetdvogodišnji vezni igrač Edin Julardžija. Sarajevo je doveo Julardžiju koji je treniran od strane novog trenera Simon Rožmana u Domžalama.

Julardžija je prošao Dinamovu omladinsku školu, a tijekom svoje karijere nosio je dresove Slaven Belupa, Šibenika i Gorice. U Domžale ga je doveo upravo Rožman 1. srpnja ove godine. Kada je Rožman preuzeo Sarajevo početkom ovog mjeseca, zatražio je od čelnika kluba dovođenje Julardžije, pokazujući da ima veliko povjerenje u sposobnosti ovog mladog igrača.

“Velika mi je čast što ću igrati za FK Sarajevo. Svjestan sam izazova koji me čeka. Moje lične ambicije, kao i ambicije kluba, su velike i radujem se prvom službenom nastupu. Klub je uložio mnogo napora kako bi me doveo ovdje i to meni daje dodatnu motivaciju da se dokažem. Hvala klubu na ukazanom povjerenju i obećavam da ću dati sve od sebe kako bih ispunio želje kluba i navijača”, izjavio je Julardžija koji je potpisao ugovor na tri godine.

“Požnajem Edina još od vremena dok je bio u Dinamu, gdje je čak bio kapiten u mlađim selekcijama. Iskoristili smo priliku da ga dovedemo u Domžale, a on je svojim mentalitetom pobjednika i sjajnim karakterom uvjerio sve oko sebe da je izvrstan igrač”, poručio je sportski direktor FK Sarajevo Senijad Ibričić.

Dolazak Julardžije u ekipu FK Sarajevo predstavlja važno pojačanje za klub i sigurno će pridonijeti rastu i razvoju momčadi. Julardžija će zajedno s Rožmanom raditi na stvaranju uspješnog tima i ostvarenju klupskih ciljeva. Navijači FK Sarajevo s nestrpljenjem će iščekivati dolazak ove talentirane mlade snage na teren i pridonos njihovom klubu.

Podijeli ovaj članak