Feđa Dudić: Propuštamo šanse i ostavljamo prostor za razne priče i manipulacije, ali dobro, mi najbolje znamo kako i šta…

3 min. čitanja

Trener Bordo tima Feđa Dudić pohvalio je Zeničane uoči ove utakmice i istakao da ima maksimalno poštovanje prema njima.

“Odradili smo taktički trening, pripremu za Čelik i ono što nas očekuje. Očekujemo dobar ambijent, biće uživancija biti na toj utakmici, noćna je utakmica i sigurno je da se i publika u Zenici zaželila jakih uakmica i ja im želim da se što prije vrate u najjači rang, a mi sigurno znamo kako ćemo se postaviti u ovoj utakmici”, rekao je Dudić i nastavio:

“Biće minimalnih rotacija, ali prije svega moramo pokazati respekt prema ekipi Čelika. U prošlom kolu su izbacili ekipu GOŠK-a koja je, evo, suvereno prva u Prvoj ligi Federacije, tako da nam i to daje znak da nema nikakvog opuštanja. Pokazali su i u pripremnim utakmicama da su kvalitetni, igrali su i sa ekipama iz Prve lige Federacije BiH, ostvarili pobjede, tako da je to nivo jednog ozbiljnog prvoligaškog kluba u Federaciji i oni će sigurno na kraju sezone popeti se za stepenicu više i ući u viši rang”, kaže Dudić.

Trener Sarajeva vjeruje da njegova ekipa može vratiti samopouzdanje.

“Naravno da može vratiti samopouzdanje, sigurno da svaka pobjeda to radi. Mislim da je igra puno bolja od rezultata. Svako vidi da mi u svakoj utakmici stvorimo određeni broj prilika, ne možemo reći ni stopostotnih nego i više od toga, ne zabijemo i onda izostane rezultat, te tako ostavimo prostor za razne govore, manipulacije, priče. Ali dobro, mi znamo najbolje kako radimo i šta radimo i sigurno da znamo i kako ćemo ući u ovu utakmicu. Nema nikakvog potcjenjivanja, od prvog minuta krenut ćemo po prolaz, a kad ćemo ga ostvariti to ćemo da vidimo”, kazao je Dudić.

On je dodao da je izlazak u Evropu glavni imperativ.

U prvenstvu smo malo napravili kikseva i zaostali, međutim sve to može da se stigne u jednoj-dvije utakmice, pogotovo te prve četiri pozicije koje vode u Evropu što je na kraju krajeva naš cilj u ovoj sezoni, ali sigurno ćemo i Kup takmičenje iskoristiti da odemo što dalje, pa akoBogda i do finala. Misli su sada prema srijedi, da pokušamo ostvariti plasman u osminu finala, a onda od iduće sezone razmišljati dalje i pokušati dogurati do kraja”, zaključio je trener Bordo tima.

 

Podijeli ovaj članak