Fantastične vijesti: Osiguran prenos nastupa Lane Pudar na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu

2 min. čitanja

Poslije vrlo uspjeÅ”ne takmičarske godine za Lanu u kojoj se okitila velikim brojem medalja na najvećim takmičenjima u svijetu, od čega se posebno ističe titula evropske prvakinje u seniorskoj konkurenciji u disciplini 200m delfin, ovo prvenstvo će za nju svakako biti najveći ispit do kraja godine.

Dobra vijest za ljubitelje plivanja, ali i sve Lanine fanove u naÅ”oj zemlji i Å”iri, je ta da će u direktnom TV prijenosu moći pratiti nastup naÅ”e sjajne plivačice.

Federalna televizija će u saradnji sa kompanijom BH Telecom emitirati utrke SP-a.

Ovo je prvi put da se ovaj prestižni plivački događaj održava u ovom australskom gradu, u “Melbourne Sports and Aquatic” centru, rađenom po najsavremenijim standardima, prenosi Federalna.ba.

Grad na obali Albert park jezera tih Å”est dana postat će dom za 1.000 sportista iz 180 zemalja, koji će biti zaslužni za svjetsku plivačku atrakciju.

Bosnu i Hercegovinu će osim Lane predstavljati i Iman Avdić i Adi MeÅ”etović.

– Kao Å”to je poznato, u posljednjem periodu plivanje je najtrofejniji bh. sport, naravno najviÅ”e zahvaljujući sjajnoj Lani Pudar koja će ove godine ponijeti laskavu titulu najbolje sportistkinje BiH. Upravo u naÅ”em programu gledatelji FTV-e moći će pratiti nove Lanine, kao nastupe naÅ”ih plivača Iman Avdić i Adija MeÅ”etovića, na predstojećoj zavrÅ”nici najboljih plivača na svijetu u 25-metarskim bazenima – kaže Muhamed Bikić, urednik Redakcijskog odsjeka za vijesti iz sporta u Odjelu za TV program RTVFBiH.

Podijeli ovaj članak