Ekipu Vincenta Tana sa tribina bodrio samo jedan navijač, na kraju utakmice mu prišao fudbaler i imao jasnu poruku za njega

2 min. čitanja

Ekipu belgijskog Kortrijka na gostovanju kod Charleroija u utorak je pratio samo jedan navijač i to u znak protesta protiv kalendara takmičenja. 

Kortrijk, čiji je vlasnik i bivši prvi čovjek FK Sarajevo, Vincent Tan, je igrao u nedjelju kasno navečer, a onda i u utorak što je nešto sa čim se navijači ovog kluba ne slažu.

Ipak, za razliku od njih, 45-godišnji Jurgen Vanbrabant, je odlučio pružiti podršku igračima Kortrijka, te je bio jedini navijač svog tima na ovom gostovanju. 

– Ljudi su mi slali poruke i govorili da sam poznat zbog ovog poteza, ali da budem iskren, bilo nas je trojica, no ostala dvojica su bili na drugom mjestu tako da ih kamera nije uhvatila. Ja sam, istina, bio jedini koji je pružao podršku timu i jedini koji je bio na tv-u. Bilo je dosadno u prvom dijelu kada smo gubili 2:0, a u nastavku sam dobio utisak da igrači žele da okrenu utakmicu u svoju korist, pa sam i ja pružao bučniju i značajniju podršku. Sam protiv svih. Uživao sam. David protiv Golijata, kakav osjećaj, rekao je gore pomenuti navijač kome su igrači prišli na kraju utakmice.

– Mbayo je došao do mene i zahvalio mi se zbog svega što sam uradio. Dogovorili smo se da ćemo ostati u kontaktu. Zaista razumijem bojkot navijača Kortrijka, ali je to bilo nepotrebno za mene. Živim blizu ovog stadiona tako da mi je bilo lako doći do Charleroija. Živio sam 15 godina u Gentu i mnogi su mislili da ću početi navijati za taj klub, no naprotiv. Zauvijek ću biti navijač Kortrijka.

Podijeli ovaj članak