Edis Mulalić oduševljen timskim duhom u ekipi: Beganović igra sa slomljenom rukom, svaka mu čast, to najbolje pokazuje…

5 min. čitanja

Tim povodom danas je u prostorijama stadiona Grbavica održana press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio trener Plavih Edis Mulalić. 

Mulalić je rekao da neće davati nikakva glupa obećanja, a iskoristio je priliku i da pohvali Dženisa Beganovića koji će biti na raspolaganju uprkos lomu ruke.

“Što se tiče naših igrača Gasal se lagano vraća, Malić ima tri kartona i neće biti u kombinaciji, Dženis igra sa slomljenom rukom, svaka mu čast, to pokazuje timski duh. Neću neka glupa obećanja davati poput ‘mi ćemo sutra, ovo, ono‘, nećemo ništa, nego sutra nam ponovo treba puno pameti, koncentracije, da izginemo za svaku loptu kad bude u posjedu protivnika. Pamet igra, tim igra i ako budemo na tom nivou kakvom smo u zadnje vrijeme, ne sekiram se. Kažem opet igra tim, igra pamet i potrebno je da neki plan koji radimo cijelu sedmicu sprovedemo u djelo. Hoćemo li biti u stanju, ne znam. Zbog toga govorim da glupa obećanja neću davati. Trebamo se skoncentrisati, biti na maksimumu, pa šta Bog da” rekao je Mulalić.

Trener Željezničara je dodao da će utakmica biti drugačija od prethodne sa banjalučkim timom.

“Imamo još dva treninga i sutra video analizu Borca, a u samoj pripremi utakmice pomoći će nam ta prva utakmica, jer smo gore tanki bili u svim segmentima igre. Imamo cilj za sebe da popravimo taj utisak i motiv više da bolje odigramo protiv njih. Mislim da neće biti ista utakmica, i oni su promijenili trenera, obje ekipe su drugačije, pa sam i ja zainteresovan kako će to izgledati”, rekao je Mulalić.

Mulalić je još jednom iskoristio priliku i pohvalio timski duh ekipe.

“Moram i sada pohvaliti timski duh, evo recimo Beganović igra sa slomljenom rukom, a to nije prvi igrač koji to radi. Novinari ne znaju koliko milion nekih problema ima, igrači se poturaju, svjesni su situacije i moraju još svjesniji biti za koga igraju, život da damo za ovaj klub do kraja i da probamo što više bodova skupiti, pa poslije možemo i analizirati i raditi neke stvari, ali ono što je do nas da odradimo do kraja, da do zadnjeg dana budemo na najvišem mogućem nivou”, poručuje Mulalić.

Trener Željezničara je istakao da je teko praviti i tim i rezultat.

“Mislim da je stvar kontinuiteta. Mi i prošle godine na polusezoni u proljeće kad smo zajedno bili, nismo puno gostujućih utakmica gubili, ali nismo ni pobjeđivali. Imali smo, mislim, pet ili šest neriješenih rezultata, i tu nam je falio neki gol. Sad dajemo golove i u gostima i mislim da je vrijednost duplo veća što u gostima rješavamo stvari. I mi pokušavamo mentalno spremiti igrače za datu utakmicu da se ne boje, da nema razloga da se boje što igraju u gostima. Mislim da je ta barijera probijena u Mostaru baš protiv najboljeg protivnika. Kad igrač vidi da to može, da nema razloga za strah ili nešto, sve je drugačije, ali i u pripremi utakmice oni slušaju, vraćaju, skoncentrišu se i vrlo bitno su te stvari da se igrač osjeća hrabro kad igra u gostima. Drago mi je što tabela u gostima pokazuje da smo čak i ispred Zrinjskog, jer to je dodatna vrijednost ovoga svega, budući da je teško praviti i tim i rezultat, to je najteže, to je mukotrpan posao, ali evo radimo predano, maltene spavamo na terenu da to napravimo da izgleda kako treba za ono što imamo. Trenutno izgleda tako kako izgleda, ja od igrača tražim milijardu posto da to izvučemo što više mogu. E sad, je li to dobro ili nije, mi znamo sami, a i vi ste stručni da date komentar, ali sve je u radu. Opet ponavljam, teško je praviti tim i rezultat. Imate primjer Zrinjskog iz pretprošle godine gdje nisu imali rezultat, a bio je isti tim i isti trener. Nije rezultat došao, ali su pravili tim za narednu godinu i ovu sad, nije to lako”, zaključio je Mulalić.

Podijeli ovaj članak