Edin Džeko: Grupa je izjednačena, možemo biti među prve dvije ekipe

1 min. čitanja

U Frankfurtu je danas održan žrijeb kvalifikacionih grupa za EURO 2024., a reprezentacija Bosne i Hercegovine će u grupi J za protivnike imati Portugal, Island, Luksemburg, Slovačku i Lihtenštajn.

Grupu je prokomentarisao i kapiten naše reprezentacije Edin Džeko, koji je poručio kako je grupa izjednačena, te je dodao kako će tu biti više ekipa koje će se boriti za drugo mjesto, s obzirom na to da je Portugal veliki favorit za prvu poziciu.

Grupa je dosta izjednačena i biće tu više ekipa koje će se boriti za drugo mjesto, jer možemo reći da je Portugal veliki favorit za prvu poziciju. Što se tiče ostalih ekipa, smatram da možemo igrati sa svima i imamo realne šanse da napravimo dobar rezultat i budemo među prve dvije ekipe. Naravno, to važi samo u slučaju da mi budemo pravi i na najvišem nivou. Imamo protivnike protiv kojih se može igrati i najbitnije je da budemo spremni i da ni jednu utakmicu ne potcjenjujemo. Radujemo se predstojećim kvalifikacijama i nadam se da ćemo ostvariti uspjeh, kazao je Džeko. 

Podijeli ovaj članak