Džanan Musa najefikasniji u porazu Kraljeva u Vitoriji

2 min. čitanja

Košarkaši Baskonije savladali su Real Madrid 88:82 u utakmici 5. kola ACB lige.

Duplo kolo u Euroligi u sedmici iza nas ostavilo je traga na igračima obje ekipe, pa smo u prvom poluvremenu gledali jednu skromnu košarkašku predstavu u kojoj su se ekipe uvodile polako u meč i u ono što će u slijediti u nastavku susreta, gdje smo gledali zaista fenomenalnu utakmicu. 

U drugom poluvremenu je proradio šut objema ekipama i na kraju se ušlo u jednu neizvjesnu završnicu i sa +2 za Baskoniju na ulasku u posljednju minutu utakmice, 81:79. Sergio Rodriguez je pogodio otvorenu trojku za 82:81, ali odmah uzvraća Darius Thompson trojkom na trojku za 84:82. Iz timeouta Chusa Matea nije to dobro ispalo, dosuđena je “mrtva lopta”, a ona je u tom trenutku pripala Baskoniji, pa je na 25 sekundi do kraja utakmice domaći tim krenuo u napad koji je možda mogao i riješiti utakmicu. Pravili su Kraljevi faul odmah na Costellu, koji i nije pretjerano siguran izvođač slobodnih bacanja, ali je ovaj put ruka ostala mirna i sa dva bacanja odvodi Baskoniju na +4, da bi potom Lull promašio trojku, i iz kontre Baskonija zakucavanje Geidraitisa odlazi na konačnih 88:82. 

Džanan Musa je utakmicu završio sa 17 ubačenih poena, bio je uz Gabriela Decka najefikasniji igrač gostujuće ekipe, s tim da bi ga mogao proganjati promašeni zicer pri rezultatu 78:78. Guerschon Yabusele je stao na 16 poena.

Kod Baskonije, Daulton Hommes je igrao svoju utakmicu sa 24 ubačena poena. 

 

Podijeli ovaj članak