Dvojac ‘‘snimao‘‘ Zrinjski na sinoćnjem meču protiv Širokog Brijega

2 min. čitanja

Utakmice između Zrinjskog i Širokog Brijega oduvijek su privlačile veliko zanimanje publike bilo da se hercegovački derbi igra na Pecari ili pod Bijelim Brijegom. Tako je bilo i sinoć, prenosi Hercegovina.info

Uz navijače na donjoj zapadnoj tribini stadiona pod Bijelim Brijegom, za odličan ambijent pobrinuli su i oni najvatreniji navijači oba kluba, Ultrasi i Škripari‘

Oni su svojim navijanjem i navijačkim koloritom donijeli lijep ambijent kako i priliči ovoj utakmici.

No, zanimljivo društvo skupilo se i u svečanoj loži. Među brojnim poznatim osobama koji inače prate utakmice Zrinjskog iz lože večeras su stigli i predstavnici Veleža, predsjednik Senad Husnić i trener Rođenih Amar Osim.

Upravo će idući svoj zaostali susret šestog kola Premijer lige BiH 12. oktobra igrati Zrinjski i Velež, pa je Amar Osim došao ‘‘snimiti‘‘ ono najbolje od Zrinjskog, ali sigurno je kako je jedan od najiskusnijih trenera bh. fudbala našao i neku lošu stranu kod Plemića koju će pokušati iskoristiti u toj utakmici.

S druge strane predsjednik Veleža je na utakmicu stigao i kako bi s upravom Zrinjskog dogovorio zamjenu domaćinstva. Naime, budući da travnjak na stadionu Veleža još uvijek nije spreman za utakmice, gradski derbi će se najvjerovatnije igrati pod Bijelim Brijegom.

– Najvjerovatnije je da ćemo zamijeniti domaćinstvo te da će se ta utakmica 12.,oktobra odigrati pod Bijelim Brijegom, a ona koja dolazi 15 dana kasnije na našem stadionu. To je bio prijedlog i našeg stručnog štaba kojeg sam ja prihvatio. Na utakmici između Zrinjskog i Slobode smo razgovarali s upravom Zrinjskog i oni nemaju ništa protiv toga, a razgovarat ćemo i sutra prilikom utakmice između Zrinjskog i Širokog Brijega. Gradski derbi se ne može igrati u Gabeli, rekao je još jučer Husnić za Hercegovina.info.

Podijeli ovaj članak