Dva dana su ostala do najiščekivanije MMA borbe u 2022. godini: Oliveira ili Makhachev?

2 min. čitanja

Oliveira i Makhachev borit će se za prvaka lake kategorije u okviru UFC 280 eventa koji se održava u Etihad Areni u Abu Dhabiju.

Oliveira se nametnuo kao vladar lake kategorije nakon povlačenja Khabiba Nurmagomedova i trenutno je u nizu od 11 uzastopnih pobjeda, dok Makhachev, veliki prijatelj i nasljednik legendarnog Khabiba, trenutno ima 10 pobjeda u nizu.

Borilački fanovi njihovu borbu priželjkuju već duže vrijeme, a UFC im je odlučio ispuniti želju i posljednjih mjeseci kvalitetno ispromovisati ovaj duel.

Najnoviji promo video objavljen od strane UFC-a naziva se: “Možeš bježati, ali ne možeš se sakriti”, a to je ustvari izjava koju je Islam Makhachev poslao cijeloj lakoj kategoriji nakon pobjede nad Bobbyjem Greenom. 

Oliveira je bez ikakvih nedoumica prihvatio izazov. 

“On zaslužuje svo poštovanje kao što sam već rekao. Ali on se nikada nije borio s nekim poput mene. Ja sam i dalje prvak i obranit ću titulu. Nastavit ću stvarati historiju”, navodi Oliveira u promotivnom UFC-ovom videu. 

Islama Makhacheva je kao legitimnog nasljednika Khabiba Nurmagomedova još prije nekoliko godina najavio Khabibov preminuli otac Abdulmanap.

“Mislim da Islam može pobijediti bilo koga. On je mlađi, gladniji i trebao bi preuzeti Khabibovo mjesto. Na taj način zacementirat će se i moje trenerske vještine. Khabib će se penzionisati, a iskočit će novi prvak koji je također moj učenik”, rekao je svojevremeno Abdulmanap. 

I Oliveira i Makhachev su majstori hrvanja i biće zanimljivo vidjeti čije vještine su u tom polju jače. 

UFC 280 event počinje u subotu sa početkom od 16:00h po srednjeevropskom vremenu. 

Podijeli ovaj članak