Crnogorci hvale ambijent u Sarajevu: Bilo nam je zadovoljstvo igrati u ovakvoj atmosferi

3 min. čitanja

Selektor Crne Gore pohvalio je ambijent, atmosferu, ali i novinare poslije utakmice protiv Bosne i Hercegovine.

– Hvala vam na ovoj pres konferenciji. Nisam vidio ovoliko ljudi da bude s nama na pressu. Drago mi je da se prati rukomet u BiH. Siguran sam da je budućnost dobra. Želim da se zahvalim navijačima BiH i Crne Gore, koji su napravili sjajnu atmosferu, gdje je bilo uživanje svima nama. U prvom poluvremenu smo odigrali sjajnu utakmicu. Bili smo stameni, čvrsti, brzi eksplicitni i zadovoljni smo.

Da li je lakša pobjeda, nego što su očekivali?

– Prvenstveno pristup u utakmici je najvažniji. Gledajući te stvari, uvijek je promjena trenera bila dobra šansa za nas. Siguran sam da će BiH igrati sve bolje i bolje. Prošli smo dug put u procesu. Sve nam ide kako planiramo i radimo. Bilo koja ekipa da je danas došla, ovi moji momci imaju dobar tajming. Nama je možda bilo dovoljno to da hoćemo da trčimo. Znamo da ovako krupne i stamene igrače lakše pretrčati, nego da ulazimo u klinč. Bio nam je to cilj i da poslije ove nedjelje svi u klubove odu zdravi. Nama u svakoj utakmici igra po 13-14 igrača. Na pojedinim pozicijama imam igrače, koji su svjetskog kalibra, rekao je Roganović i dodao:

– Nama je zadovoljstvo bilo igrati u ovakvoj atmosferi. Nije za nas poraz kraj svijeta, nego je to lekcija. Vjerujući u proces, smatrali smo da će biti čvrsto i smatrali smo da treba trčimo i jako sam zadovoljan. Nije sve završeno, ima još da se igra. Po prvi put smo pobijedili u prve dvije utakmice, što nam daje i optimizma i samopouzdanja. Nama je ovo trebalo da posluži kao priprema za ono u januaru. Ne bih rekao da je bila loša partija BiH. Moram istaći da su ovi moji momci pobjeđivali sve selekcije iz regiona. Pobijedili gotovo svakog rivala iz regiona i na taj način na koji igramo i koristimo individualni kvalitet, siguran sam da to neko ne može uraditi za kratki vremenski period.

Ponajbolji igrač Crne Gore večeras, Miloš Vujović, kaže da kada vidi navijače da ih prate i na gostovanjima onda je siguran da rade dobar posao.

– Hvala svim navijačima BiH i Crne Gore. Kada vidimo naše navijače na tribinama, sigurni smo da radimo dobar posao. Naš tm je odradio sjajan posao. Od početka smo krenuli brzo, što smo znali da može biti njihov problem. Vidjeli smo da to može biti naša šansa. Dobro smo se pripremili, znali smo da dolazimo ovdje po dva boda.

Podijeli ovaj članak