Cristiano Ronaldo postavio uslov za ostanak u reprezentaciji Portugala

2 min. čitanja

Reprezentativac Portugala i iskusni napadač, Cristiano Ronaldo, postavio je uslov za ostanak u selekciji svoje zemlje, s obzirom na to da još uvijek nema namjeru da se oprosti od nacionalnog dresa.

Nakon što je sa Portugalom ispao od Maroka u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru, Ronaldo je poslije tog susreta u suzama otišao sa terena, a kako sada navode mediji u njegovoj zemlji, iskusni napadač želi igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine, koje počinju u martu 2023. 

Portugal bi se morao kvalifikovati na Evropsko prvenstvo, a nakon kojeg bi Ronaldo završio reprezentativnu karijeru. Ipak, Ronaldo ima jedan uslov. On insistira da Fernando Santos mora napustiti klupu i da je jedino u tom slučaju spreman da nastavi sa igranjem za selekciju Portugala.

Santos je na ovom Svjetskom prvenstvu Ronalda koristio u utakmicama u grupi, ali ga je ostavio na klupi za susret protiv Švicarske. Portugal je tu utakmicu dobio 6:1, a onda je Santos ponovo ostavio Ronalda na klupi i protiv Maroka, da bi ga potom u igru uveo u drugom poluvremenu, što se iskusnom napadaču nije svidjelo.

Podsjetimo, Ronaldo je do sada za Portugal odigrao 196 utakmica, a na kojima je postigao 118 pogodaka. Trenutno je bez kluba, a nakon što je raskinuo ugovor sa Manchester Unitedom, očekuje se da će uskoro objaviti gdje će nastaviti svoju karijeru. 

Podijeli ovaj članak