Cristiano Ronaldo izabrao novi klub!

1 min. čitanja

Španska Marca danas je objavila nove detalje vezane za transfer Cristiana Ronalda u redove Al Nassra, a Portugalac će sa prvim danom sljedeće godine postati novi igrač kluba iz Saudijske Arabije. 

Nakon što je Manchester United raskinuo saradnju sa reprezentativcem Portugala i to nekoliko dana prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru, Portugalac se dovodio u vezu sa prelaskom u redove brojnih klubova, ali je Al Nassr pokazao najviše interesovanja za njegove usluge. 

Kako se navodi, Ronaldo je sa klubom iz Saudijske Arabije, koji je osnovan 1965. godine, potpisao ugovor na dvije godine, a glavni razlog za odlazak u ovaj klub su finansije i, kako sada stvari stoje, Portugalac će postati najplaćeniji sportista na svijetu.

Ronaldo bi po sezoni trebao zarađivati blizu 200 miliona eura, plus bonusi, što je daleko više nego što u PSG-u zarađuju Lionel Messi i Neymar, pa će tako Portugalac sasvim sigurno dobro naplatiti svoje usluge.

Podsjetimo, Ronaldo trenutno sa Portugalom nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru i njegova selekcija će u osmini finala Mundijala igrati protiv Švicarske, a ovaj meč je na rasporedu sutra od 20 sati.

Podijeli ovaj članak