Chelsea se želi riješiti dvojice izuzetno kvalitetnih fudbalera

2 min. čitanja

Švicarski veznjak Denis Zakaria, napustiće redove Chelseaja, bez da je dosad upisao minutu za londonski klub, javljaju engleski mediji.

Zakaria je stigao u London posljednjeg dana prelaznog roka i to na posudbu iz Juventusa sa mogućnošću otkupa ugovora, no šanse da će se to ostvariti su male ili nikakve.

‘‘Zadužio‘‘ je broj 20, no još nije debitovao u dresu Plavaca, a čak šta više nije uključen ni u ekipu Chelseaja koja konkuriše za bilo koji meč u Premiershipu dosad.

Prednost u odnosu na njega ima mladi veznjak Carney Chukwuemeka koji je stigao iz redova Aston Ville, pa Plavci razmišljaju da prekinu posudbu već u januaru jer igrač nije u planovima Grahama Pottera. 

Ukoliko odigra barem jednu minutu za Chelsea, neće moći igrati za treći tim u ovoj sezoni jer je već ranije igrao za Juventus, a FIFA ne dopušta igračima da igraju za više od dva tima u jednoj sezoni.

Za Juventus je igrao u utakmicama protiv Rome i Sassuola prije nego li je došao u Chelsea, gdje mu, najblaže rečeno, ne cjvetaju ruže.

Pored Zakarije, Potter ne računa i na Hakima Ziyecha, koga također želi prodati u januarskom prelaznom roku. Za njega su zainteresovani Ajax, Manchester United i Milan, te ćemo vidjeti gdje će nastaviti karijeru. 

Podijeli ovaj članak