Čarobnjak sa terena: Ronaldinho bježi od zakona i niko ne zna gdje se skriva

2 min. čitanja

Kompanija 18K koja je u vlasništvu Ronaldinha pod istragom je brazilskog tužilaštva i suda zbog određenih prevara u radu sa klijentima.
Ronaldinho je dva puta bio pozivan na saslušanje, ali se nije javljao na telefon.
Tužitelji su zatražili od suda da se Ronaldinhu zabrani napuštanje zemlje tokom istrage i da mu se oduzme pasoš. 
Nakon odbijanja poziva brazilski mediji prenijeli su vijest da je policija izvršila pretres Ronaldinhove kuće. Prvo su imali namjeru uhapsiti poznatog Brazilca, ali nisu ga našli kod kuće. 
Zapravo, pobjegao je “ruci pravde” i niko ne zna gdje se trenutno krije. Policija je izdala potjernicu i nadaju se da će Ronaldinha što prije pronaći i dovesti na saslušanje.

Nije prvi put da se Ronaldinho suočava sa zakonom. Prije dvije godine u Paragvaju je s lažnim dokumentima pokušao ući u ovu državu, a policija ga je uhapsila ubrzo nakon toga. Brazilac je nekoliko mjeseci proveo u zatvoru i bez sumnje to je za njega bilo najteže razdoblje u životu. Ronaldinho je proglasio bankrot, a bilo je objavljeno da na bankovnom računu ima svega nekoliko dolara.
Međutim, nakon izlaska iz zatvora Ronaldinho je brzo oporavio biznis, kompanija je krenula s radom, rasla je iz dana u dan, a čini se da je opet bilo dosta administrativnih propusta i kršenja zakona, piše Slobodna Dalmacija.

Podijeli ovaj članak