Bubalo: Čekat ćemo rezultat iz Tuzle, nadamo se da će se sve okrenuti u našu korist

3 min. čitanja

Ovoga vikenda igra se posljednje kolo fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine, a jedan od zanimljivijih susreta bit će onaj u Trebinju između domaćeg Leotara, koji traži bodove spasa, i Širokog Brijega.

Gostima je u igri plaman u Evropu, a za to će im biti potrebna pobjeda u Trebinju, kao i pobjeda Slobode nad Željezničarom.

– Mi ćemo se boriti do posljednjeg trenutka za Evropu i gledamo samo sebe. Momci su kroz cijelu sedmicu dobro radili i trudili se na treningu. Ne ovisimo sami o sebi, ali želimo odigrati što bolju utakmicu i vratiti se na staru formu. Zadnje je kolo, svi smo spremni i nadamo se da će se sve okrenuti u našu korist – najavio je nedjeljnu utakmicu pomoćni trener Širokog Brijega Stanko Bubalo.

Utakmicu u Trebinju zbog žutih kartona propustit će Di Mateo Lovrić.

– Bože Musa i Tomislav Tomić požalili su se na povrede, ali mislim da će oni igrači koji budu igrali dati sve od sebe. Čekat ćemo rezultat iz Tuzle i nadam se da ćemo na kraju biti sretni. Mi ćemo se boriti dok postoji nada – kazao je Bubalo.

Dodao je kako će se nakon posljednjeg sudijskog zvižduka podvući crta i dati ocjena sezone.

– Ovo je mlada ekipa koja treba podršku. Na kraju ćemo vidjeti što nije bilo u redu. Mi kao stručni štab krivi smo za neke loše rezultate i primljene golove u posljednjim trenucima utakmice. Međutim, dok još imamo izglede za Evropu, ovi momci će se boriti i izgarati na terenu za pobjedu – kazao je Bubalo.

Kapiten Marijan Ćavar istaknuo je da igrači žele ostvariti pobjedu u Trebinju i nadaju se pobjedi Slobode.

– Mi smo se doveli u situaciju u kojoj ne odlučujemo sami o sebi i sada moramo pratiti druge rezultate. Međutim, dok god postoji nada da možemo ući u Evropu, mi ćemo se boriti i čekati rezultat iz Tuzle za koji se nadam da će biti povoljan za nas – naglasio je Ćavar.

Glavni sudija susreta između Leotara i Širokog Brijega bit će Admir Musić iz Sarajeva. Ove sezone Široki i Leotar su igrali dva puta, a obje ekipe su ostvarile po jednu pobjedu istim rezultatom 1:0.

Podijeli ovaj članak