Brojni bh. sportisti uputili podršku Turskoj nakon razornih zemljotresa

2 min. čitanja

Brojna bosanskohercegovačka sportska imena uputila su poruke podrške Turkiye nakon razornih zemljotresa koji su danas pogodili tu zemlju, javlja Anadolija.

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i član italijanskog Intera Edin Džeko na zvaničnom Facebook profilu je podijelio sadržaj sa državnom zastavnom Republike Turkiye i natpisom “Pray for Turkey”.

U vezi s razornim zemljotresom oglasio se i Miralem Pjanić, aktuelni fudbaler Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Pjanić je u objavi na društvenim mrežama podsjetio kako je kratko vrijeme proveo u turskom Besiktasu.

– Bio sam tamo (u Turskoj) samo nekoliko mjeseci, ali bili su dovoljni da shvatim kako ste sjajni ljudi. Moje srce je uz one koji pate zbog ove ogromne katastrofe – napisao je Pjanić.

Poruke podrške stigle su također i od fudbalera Trabzonspora Edina Višće.

Oglasio se također Nenad Marković, košarkaški stručnjak koji je nekada trenirao turski Gaziantep, a sada je trener francuskog Dijona.

– Izražavam najdublje saučešće Turskoj, a posebno Gaziantepu zbog gubitka života i razaranja uzrokovanih razornim potresom. Moje su misli s pogođenima, ozlijeđenima i porodicama onih koji su izgubili živote. Brz oporavak Gaziantep – napisao je Marković na Twitteru.

U razornom zemljotresu koji je jutros pogodio jug Turkiye dosad je poginulo 1.121, a povrijeđeno više od 7.000 osoba.

AFAD je naknadno revidirao jačinu jutrošnjeg zemljotresa sa 7,4 na 7,7 stepeni po Richteru.

Epicentar jutrošnjeg zemljotresa registriran je u okrugu Pazarcik u turskom Kahramanmarasu, a potom je uslijedilo 50 naknadnih podrhtavanja tla od kojih je najjače iznosilo 6,6 stepeni po Richteru. Provincije Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay i Kilis su također teško pogođene potresom.

Faktor

Podijeli ovaj članak