Borac na popravnom protiv Sloge, Leotar sa novim trenerom čeka Plave

3 min. čitanja

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se danas sa još tri utakmice 12. kola i time će biti zatvorena ova runda takmičenja.

Kolo pred nama donosi duel Borca i Sloge na novogradskim “Mlakvama”: Ljetos, u prvom kolu, Sloga je natjerala Nenada Lalatovića na prvo podnošenje ostavke, koju je uprava klua odbila. Borac je imao tada prednost 2:0, ali Sloga fantastičnim drugim poluvremenom dolazi do 2:2 i osvaja historijski bod u Premijer ligi. I jedni i drugi su pauzu iskoristili za zatezanje tima, Vinko Marinović je napokon imao malo više vremena da pokuša ekipu dovesti do nivoa po svom ukusu. Čak je i šesnaestinu finala Kupa “dr Milan Jelić” protiv niželigaša Skugrića iskoristio da izvede gotovo najjači sastav i ostvarena je ubjedljiva pobjeda. Sloga je, sa druge strane, igrala prijateljsku utakmicu protiv Tuzla Cityja i slavila sa 3:1. Utakmica se igra od 14 sati uz direktan prenos na TV Arena Sport. Meč sudi Dražen Marić iz Bijeljine

Od 15.00 na trebinjskim Policama igraju Leotar i Željezničar. Trebinjci su iznenadili sve u prvom kolu kada su odnijeli bod sa Grbavice. Nakon te utakmice ekipe su otišle u suprotnim smjerovima, Leotar je pao, a Željezničar stigao i do samog vrha premijerligaške tabele. Leotar je promijenio i trenera, pa će Marko Maksimović u ovom susretu debitovati kao novi kormilar Trebinjaca, a šta će im to donijeti, tek treba vrijeme da kaže. Utakmicu možete gledati na My TV, a sudi je Frano Jelić iz Širokog Brijega.

Za kraj kola ostao je meč Širokog Brijega i Igmana na Pecari. Lider premijerligaškog karavana pred ovo kolo oduševljenje je prvog kruga Premijer lige BiH. Pod vodstvom Ivice Barbarića igraju jako dobro, ponovo su neki igrači iskočili u prvi plan i zaista imaju razloga za zadovoljstvo nakon uvodnog dijela sezone. U prvom meču protiv Igmana slavili su pobjedu u Doboju kod Kaknja 1:0 golom Danijela Lukića. Pobjedu žele i sada, da li će je ostvariti vidjećemo. Utakmica se igra od 19 sati i jedina je bez direktnog TV prenosa. Meč sudi Adis Mulahasanović iz Sarajeva.

Podsjetimo se i na dešavanja od jučer:

Tuzla City – Sarajevo
Zrinjski – Sloboda
Velež – Posušje

Podijeli ovaj članak