Bivši kapiten Zmajeva dolazi u FK Sarajevo?

3 min. čitanja

Fudbalski klub Sarajevo je od vikenda u potrazi za trenerom, ali i direktorima kluba.

Nakon eliminacije iz kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu, uprava kluba na čelu sa Ismirom Mirvićem odlučila se na razlaz sa Mirzom Varešanovićem i njegovim stručnim štabom.

Ceh je “platila” i, sada već bivša direktorica, Ajla Alimanović, koja je navodno podnijela neopozivu ostavku, koja je jednoglasno prihvaćena.

Kako piše Sport1 pred klubom je sada najnovija “nova era”, a svakako da je jako bitno da Mirvić ne pogriješi u novom izboru. Morat će reagovati brzo i pametno. Isto tako bilo bi previše da dođe do nove promjene u narednom periodu, što se tiče šefa struke, ali i ostalih odgovornih lica u klubu.

Nakon odlaska Varešanovića, u medijima i javnosti su se pojavila mnoga imena. Teško je nabrojati ko se sve povezivao posljednjih dana sa klupom Sarajeva. Od renomiranih imena, kandidata za ozbiljne klubove, pa sve do imena koja, uz dužno poštovanje, teško da mogu voditi i puno manje klubove od Sarajeva.

Činilo se da je izbor pao na Husrefa Musemića. Održana su dva sastanka, Igman je dao saglasnost, ali dogovora još nema. Prema nekim informacijama sve bi trebalo biti poznato u petak, a da li će na klupi sjediti Musemić ili neko drugi ostaje da se vidi. Nije baš najjasnije ni ko će u tom slučaju voditi ekipu u nedjelju protiv Sloge na Koševu, ali konačan odgovor bismo trebali dobiti u petak.

Danas se pojavila informacija da bi u narednim danima klub sa Koševa mogao dobiti i sportskog direktora.

Kako piše Sport1 proslavljeni bh. reprezentativac i bivši kapiten Zmajeva Emir Spahić jedan je od ljudi koji se pominju na toj poziciji.

Isti izvor navodi kako je Spahić i poslovno vezan za predsjednika kluba sa Koševa, pa svakako njegov angažman ne bi bio iznenađenje.

Veliko iskustvo koje ima, karijera u kojoj je nastupao za vrhunske klubove i karakter pobjednika svakako su dovoljan razlog da se nađe na jednoj tako odgovornoj poziciji.

Treća pozicija je ona direktorska, na kojoj Mirvić traži osobu koja će se baviti konstruktivnim stvarima i radom na izgradnji sistema, a nikako nekim drugim stvarima koje izlaze iz okvira takve pozicije. Kao kandidat u medijima se pominjao Amer Kapo, koji je jedno vrijeme kario kao direktor KJP Skenderija.

Sigurno da na Koševu slijedi burna nedjelja, a bit će interesantno vidjeti kako će se složiti kadrovska križaljka.

Podijeli ovaj članak