Bivši fudbaler Sarajeva u nevjerici: Klasična otimačina

3 min. čitanja

Kapiten Radničkog iz Niša, Aleksandar Pejović, razočaran je načinom na koji je njegova ekipa izgubila u nedjelju od Crvene zvezde na Čairu 2:1.

Smatra kapiten Radničkog da je njegovoj ekipi oteta pobjeda.

– Kažnjeni smo, ništa drugo. Brutalno i drastično! Nagrada koju smo zaslužili pretvorena je u kaznu. Umesto da izuzetno borbenu igru, visokomotivisanu i sadržajnu, bez obzira što je pred nama bila jaka Zvezda, krunišemo više nego zasluženim bodom doživeli smo nešto što ne mogu da definišem. Nije to samo nepravda već klasična otimačina i to pred očima Srbije! I da se razumemo, neću o Zvezdi ništa drugo da kažem osim da poštujemo naš najbolji klub, da respektujemo igrače, trenere i navijače, rekao je Aleksandar Pejović za Sportski žurnal.

Imali su fudbaleri Zvezde velike prilike.

– A mi golmana Rosića, koji je branio i nemoguće i činio čuda na golu. Znali smo da ukočimo njihove najaktivnije fudbalere, pravimo pometnju u odbrani crveno-belih. Jeste Zvezda protiv nas povela i to ubrzo kad nam je isključen jedan od ključnih u našoj odbrani Jamkam. Ali smo znali da odgovorimo, organizujemo i nekoliko minuta kasnije izjednačimo golom snalažljivog i visprenog Marjanovića. Mi smo protiv šampionske Zvezde dali i više nego što možemo, uspeli da zaustavimo i nadigramo jaču i kvalitetniju ekipu. I, onda, kad se videlo da crveno-beli sa nama ne mogu da izađu na kraj i lako dođu do tri boda, onda je usledilo za nas neočekivani finiš uz nova kažnjavanja. I, sve je završeno pogubno po nas, po celu našu hrabru ekipu i klub. I, po nečijoj zamisli načinjen je veliki greh prema svima nama – rekao je u dahu Pejović.

Zamislio se na tren i dodao:

– Žao mi je i navijača, koji su iako malobrojniji od pristalica crveno-belih tokom cele utakmice bili uz nas, bodrili, hrabrili… Koliko smo zaslužili najmanje bod, a i mnogo više pravde na terenu, toliko su „meraklije” zavredele veliku radost. Nažalost, znam i kako će biti nadalje – sve će se brzo zaboraviti, opet će u centru zbivanja biti samo mečevi dva kluba, ovde i na međunarodnoj sceni.

 

Podijeli ovaj članak