BiH se nalazi u drugom šeširu pred žrijeb kvalifikacija za EURO, zasad znamo ovoliko o potencijalnim protivnicima

1 min. čitanja

Fudbalska reprezentacija BiH večeras je poražena od Rumunije u susretu Lige nacija kojim je okončana ova sezona tog takmičenja, a naš tim je već ranije osigurao plasman u A ligu i baraž za Evropsko prvenstvo, pa je večerašnji meč igrao isključivo za prestiž.

Nije kombinovana selekcija selektora Ivayla Peteva ispunila očekivanja u Rumuniji i poražena je sa 4:1, ali puno važnije od ovog meča je ono što slijedi u budućnosti, a to je žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, koje će naša reprezentacija dočekati u drugom jakosnom šeširu.

Od večeras je poznat i raspored većine protivnika sa kojima se možemo sastati.

Tako je sigurno da nas u prvom šeširu čekaju selekcije Hrvatske, Italije, Nizozemske, Portugala, Španije, Belgije, Danske, Mađarske, Poljske te Češke ili Švicarske.

Ono što je sigurno, sa nama su u istom šeširu zasad reprezentacije Austrije, Engleske, Francuske, Izraela i Velsa, te sa ovim selekcijama ne možemo igrati u kvalifikacijama. Kompletnu listu potencijalnih protivnika ćemo znati nakon sutrašnjih mečeva u Ligi nacija, kada će biti kompletirana i rang lista reprezentacija odnosno njihov raspored po šeširima.

Podijeli ovaj članak