Banjalučanin odbio poziv da nastupa za Zmajeve i izabrao Srbiju ispred BiH: Kod mene nije bilo dileme

2 min. čitanja

Banjalučanin koji je prošle sezone sa Almerijom izborio plasman u špansku La Ligu, Srđan Babić, dobio je poziv selektora Dragana Stojkovića Piksija u reprezentaciju Srbije.

Babić je i ove sezone u dresu Almerije nastavio sa dobrim igrama, pa je zbog toga dobio priliku da debituje za Orlove na mečevima Lige nacija protiv Švedske u subotu, te Norveške u ponedjeljak, kada je zakazan ovaj susret.

Pred duel protiv Švedske, Babić je otkrio da je imao poziv da nastupa za BiH, ali da ga je odbio, tako da je izabrao Srbiju ispred Zmajeva.

Htio bih da se zahvalim Misteru na pozivu u A reprezentaciju. Ogromna je čast trenirati i družiti se sa ovim sjajnim momcima i mnogo mi znači. Nadam se najboljem u naredna dva meča, ići ćemo na pobjedu i protiv Švedske i protiv Norveške, to se ne dovodi u pitanje. Sa skoko 80 posto ovih momaka igrao sam u mlađim selekcijama, razgovarali smo telefonom prije okupljanja i znao sam šta me očekuje. Bio sam svim srcem uz njih tokom kvalifikacija, čestitao sam im poslije veličanstvene pobjede u Lisabonu, poručio je Babić.

On je potom objasnio zbog čega je izabrao Srbiju ispred BiH.

Za mene se interesovala i reprezentacija Bosne i Hercegovine, ali kod mene niti jednog trenutka nije bilo dileme. Poziv selektora Stojkovića se ne odbija, poručio je Babić.

Podijeli ovaj članak