Abazović postao prvi trener Sloge: Ambicije plasman u play off

3 min. čitanja

Futsaleri Sloge iz Gornjeg Vakufa/ Uskoplja u novu sezonu ulaze sa novim trenerom. Umejsto Eneza Crnalića na klupu je sjeo dugogodišnji pomoćnik u ekipi Bahrudin Abazović.

Za naš portal pred start sezone Abazović ističe da je zadovoljan odrađenim pripremama i da ekipa spremno dočekuje novu sezonu.

– Što se tiče Sloge već treća godina sam tu. Bio sam pomoćnik Enezu Crnaliću, prije toga i sa Sefirom Gvozdenom, tako da što se tiče toga nije bilo nikakvih problema. Apsolutno sam zadovoljan pripremama. Imali smo dovoljnu rotaciju juniorskog pogona. Mislim da su pripreme dobre, štaviše odlične. Spremno ulazimo u novo prvenstvo, rekao je za Sport1 Bahrudin Abazović.

Neće u Slogi biti Senida Hodžića koji je napustio klub, ali tu je iskusni Kristijan Pantić, a futsalu se vratio i Malik Demirović.

– Nažalost, nemamo Hodžića. Ali, šta je tu je, koga nema bez njega se mora. Dobili smo Pantića, koji će iznijeti sezonu svojim iskustvom i on će nadomjestiti Hodžićeve kvalitete. Demirović se vratio nakon duže pauze na teren. U toku priprema je bio fantastičan, fali tu još rada, dvije godine je bio na pauzi, ali njegov kvalitet nije sporan, Silajdžija je tokom priprema promijenio sredinu. 

Sloga želi u play off i to je cilj ka kojem su okrenuti ove sezone.

– Ambicije su kao i prošle godine, play off. Sa plasmanom u play off prvo svaka ekipa ostaje u ligi, a onda u play offu mi nastavljamo tu borbu sa Starim Gradom.

Sezonu će startovati kod debitanta u Premijer ligi, Konjica.

– Jako teško gostovanje. Da se mene pitalo, da sam imao priliku da me se pita, to bih zaobišao u prvom kolu. Svako prvo kolo je jako teško, bez obzira gdje god koja ekipa ide, ali ovo posebno. Konjic ima krila, domaća publika, prvo kolo. Mislim da će biti prepuna dvorana i da će biti taj šesti igrač koji će ih nositi. Mada, ni mi nećemo biti bez podrške, imaćemo je i na gostovanju akobogda. Mi idemo na pobjedu u Konjicu.

Utakmica Konjic – Sloga igra se danas od 18 sati.

Podijeli ovaj članak