Uskoro dolazi nova Panamera

2 min. čitanja

Iz Porschea su potvrdili kako je premijera zakazana za 24. septembra, kada ćemo na Porsche Festivalu u Dubaiju vidjeti novu Panameru i saznati što se sve krije ispod lima. Poput SUV modela Cayenne, Porsche je fokus stavio na pogone, a to u ovom slučaju znači kako će Panamera biti dostupna s čak četiri plug-in hibridna pogona.

Očekivan je to potez jer Panamera već sada na nekim tržištima ostvaruje 100-postotni udio prodaje plug-in hibridne opcije. Podsjetimo, E-Hybrid čini 2.9 benzinac s 462 KS (E-Hybrid) i 560 KS (S E-Hybrid), odnosno 4.0 V8 Turbo S E-Hybrid kada je sinergijski učinak čak 700 KS. Dakle, jedino pitanje je gdje će Porsche ugurati još jedan PHEV model, prenosi Index.hr.

Ono što je sigurno je da će i Panamera dobiti veću bateriju kapaciteta 25.9 kWh, a što će osjetno povećati električni doseg na puno upotrebljivije vrijednosti. Dobra je stvar što će se usprkos povećanju kapaciteta baterije brže puniti. Automobili će se sad isporučivati s punjačem snage 11 kW, dok se aktuelni model nudi s punjačem snage 3.6 kW.

Kad govorimo o čisto benzinskim opcijama, Porsche će nuditi 2.9 V6, a kojem će maksimalna snaga porasti s 330 na 358 KS. Na popisu ostalih novosti su modificirani (lakši) PDK mjenjač s elektromotorom u istom kućištu te unaprijeđeni aktivni ovjes koji je na popisu dodatne opreme.

Podsjetimo, nova Panamera se i dalje zasniva na drugoj generaciji modela predstavljenoj 2016. godine, a startna cijena je na oko 98.000 eura. 

Podijeli ovaj članak