Musk obradovao Twitteraše: Ograničenja za korisnike bila su samo šala

2 min. čitanja

Protekla 24 sata na Twitteru su bila u najmanju ruku uzbudljiva. Elon Musk, vlasnik Twittera, jučer je izjavio da je Twitter privremeno ograničio broj tvitova koje korisnici mogu pročitati u jednom danu. 

Musk je tvitao da neverificirani računi, oni koji nemaju plavu kvačicu, mogu pročitati do 600 objava dnevno.

S druge strane, verificirani računi, oni s plavom kvačicom, privremeno su ograničeni na čitanje 6.000 objava dnevno. Musk je rekao da novi neverificirani računi mogu vidjeti samo 300 objava dnevno. Kasnije je odluku obrazložio na čudan način: korisnicima je rekao da ostave telefone, okanu se Twittera i malo više vremena provedu s prijateljima i porodicom.

Paralelno s Muskovom objavom, brojni korisnici Twittera su na svojoj naslovnici dobili obavijest da su prekoračili svoj limit i da do narednog dana više ne mogu čitati objave na Twitteru. Hiljade ljudi pobjesnile su zbog tog upozorenja, kao i zbog navodne Muskove odluke.

Dok je mnogima Twitter bio blokiran zbog navodnog prekoračenog limita, drugim neverificiranim korisnicima je sve bilo u redu.

Međutim, danas je postalo jasno da se vlasnik Twittera samo šalio. Od jutros nema više problema na Twitteru, kao ni navodnog ograničenja čitanja.

– Od svih ironičnih objava, ova je skupila najviše pregleda!, napisao je Mask ispod objave o ograničenjima.

Podijeli ovaj članak