Istraživanje donijelo odgovor na čuveno pitanje: Ko bolje parkira, muškarci ili žene?

1 min. čitanja

Nedavno je objavljeno istraživanje o saobraćajnim nesrećama na britanskim putevima, koje je otkrilo da bi bezbjednost u saobraćaju bila mnogo veća da automobile voze isključivo žene.

Ali, kakva je situacija sa parkiranjem?

Osiguravajuća kuća Forbes Advisor napravila je istraživanje na uzorku od 2.000 vozača u Velikoj Britaniji i došla do otkrića da muškarci imaju puno više problema s parkiranjem nego žene, prenosi Danas.

Jedan od pet vozača (21 posto) učestvovao je u manjem sudaru prilikom parkiranja prošle godine, u poređenju sa 14 posto žena. Osiguravajuća kuća je definisala sudar kao udarac u drugo vozilo, stub, zid ili ogradu. Čak 16 posto muškaraca udarilo je u drugi automobil ili nepomični objekat bar četiri puta tokom prošle godine dok su parkirali, u poređenju sa samo osam posto žena, piše Auto Klub.

Zanimljivo je da uprkos statističkim podacima koji pokazuju da su žene bolje u parkiranju, više od polovine muškaraca (53 posto) ocjenjuje sebe kao vješte vozače koji nemaju problema s parkiranjem. Isto to za sebe misli samo 37 posto žena.

Podijeli ovaj članak