Gameing kao vještina: Većina poslodavaca će prije zaposliti nekoga ko igra videoigre nego onoga ko to ne čini

2 min. čitanja

Zabrinuti ste jer mislite da vaše dijete previše igra videoigre? Ne bojte se, to bi mu moglo pomoći da nađe posao. Istraživanje, koje je naručio YouTube, pokazalo je da su poslodavci sve više impresionirani mladim igračima.

Više od polovice reklo je da je vjerojatnije da će zaposliti nekoga tko pokaže kako mu je hobi pomogao razviti vještine potrebe za ulazak na tržište rada. 

Naime, poslodavci smatraju da mladi gejmeri imaju odlične komunikacije vještine i znaju kvalitetno rješavati probleme, ali i kako se nositi s pritiskom. 

U istraživanju je sudjelovalo 500 ispitanika iz redova poslodavaca. Njih 56 posto reklo je da je vjerovatnije da će zaposliti nekoga ko igra videoigre nego onoga ko to ne čini, prenosi Index.hr. 

Istraživanje je provedeno i među igračima. 1500 gejmera, pripadnika generacije Z, smatra da su ih videoigre naučile strateški razmišljati i rješavati probleme. Otprilike trećina izjavila je da su im videoigre pomogle da ostanu smireni u stresnim situacijama, ali i da samouvjereno komuniciraju.

“Decenijama su se timski sportovi poput nogometa smatrali pozitivnima za razvijene određenih vještina koje želimo vidjeti kod potencijalnih zaposlenika, a isto se može reći i za timske videoigre”, komentirao je dr. Matthew Barr, utemeljitelj studija videoigara na Sveučilištu u Glasgowu.

Podijeli ovaj članak