Elon Musk pokrenuo novi start-up: Razvija umjetnu inteligenciju i alternativu ChatGPT-u

2 min. čitanja

U timu start-upa su Igor Babuškin, bivši inženjer DeepMinda, Tony Wu, koji je radio za Google, Christian Szegedy, istraživač Googlea, i Greg Yang, koji je radio za Microsoft

Elon Musk pokrenuo je u srijedu dugo najavljivani start-up za razvoj umjetne inteligencije xAI, predstavivši tim inženjera s kojima želi stvoriti alternativu ChatGPT-u.

Start-up će voditi Musk, glavni izvršni direktor Tesle i vlasnik Twittera, koji je nekoliko puta rekao da bi razvoj umjetne inteligencije trebalo pauzirati i regulirati.

– Objavljujem osnivanje xAI-ja kako bismo razumjeli stvarnost, objavio je Musk na Twitteru u srijedu.

U timu start-upa su Igor Babuškin, bivši inženjer DeepMinda, Tony Wu, koji je radio za Google, Christian Szegedy, istraživač Googlea, i Greg Yang, koji je radio za Microsoft, prenosi Hina.

Musk je jedini direktor, a Jared Birchall, upravni direktor njegov obiteljskog ureda, tajnik.

Milijarder je u aprilu rekao da će osnovati TruthGPT odnosno AI koji će maksimalno težiti istini ne bi li konkurirao Googleovu Bardu i Microsoftovu Bingu.

Generativni AI dospio je u središte pozornosti nakon što je OpenAI u studenom prošle godine pokrenuo popularni chatbot ChatGPT, prije Barda i Binga.

Muskova nova tvrtka odvojena je od X Corpa, ali će usko surađivati s Twitterom, Teslom i drugim tvrtkama.

Podijeli ovaj članak