Tri ideje uz koje će ventilator još više rashladiti prostoriju

1 min. čitanja

Ako želite napraviti predah od hlađenja klima-uređaj i uštedjeti novac, ne morate biti osuđeni na pregrijani prostor u svome domu.

Ako imate već zaboravljeni ventilator, uz nekoliko rekvizita možete povećati njegovu sposobnost hlađenja. Danas su ljetni mjeseci postali nezamislivi bez klima-uređaja koji olakšavaju radni dan i pomažu prilikom tonjenja u san.

Ali i njih možemo “zloupotrijebiti” te svoje tijelo podvrgnutu temperaturi znatno nižoj od preporučene. A kao što grijanje ostavlja traga na kućnom budžetu u zimskim mjesecima, na njega jednako utječe i račun za struju pojačan radom klima-uređaja.

Upravo vam zato donosimo nekoliko prijedloga koji će vas rashladiti, bez smrzavanja nakon pogleda na račun ili pretjerano rashlađenog prostora. Ispred ventilatora postavite široku plitku posudu te ih ispunite kockicama leda.

Tako će zrak koji puše iz ventilatora biti hladniji od zraka sobne temperature, a njegova svježina potrajat će dok se ne otopi led. Umjesto posude s ledom ispred glave ventilatora stavite i zamrznutu bocu s vodom U peškir stavite kockice leda, zarolajte ga tako da led ostane unutar peškira te ga zavežite između dvije stolice. Ventilator usmjerite prema peškiru kako biste rashladili zrak.

Kod takva rashlađivanja zbog rastapanja leda potrebno je postaviti posudu ispod peškira.

Podijeli ovaj članak